Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica Levice realizovala plošné testovanie obyvateľov osady v katastri obce Hronské Kosihy na koronavírus COVID-19

24.4.2020

Vyškolený personál Nemocnice Levice prostredníctvom mobilnej odberovej jednotky dnes zrealizoval plošné testovanie obyvateľov Hronských Kosíh na prítomnosť koronavírusu COVID-19. Testovanie sa zrealizovalo za spolupráce Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, polície a zástupcov obecného úradu.

Všetky vzorky budú testovať v laboratóriách AGELLAB v Nemocnici Zvolen. ,,Celkovo sme otestovali viac ako 70 obyvateľov a ďalšie desiatky ľudí, ktorí boli v styku s týmito občanmi, mali vytvorený priestor, aby sa mohli dať otestovať priamo na odbernom mieste v Hronských Kosihách,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský, ktorý bol aj priamo na mieste.

Odberové tímy začali s testovaním už dnes ráno po 9.00 hodine a vzorky odoberali až do popoludnia. Všetci zúčastnení museli použiť ochranné osobné prostriedky. Členovia odberových tímov boli chránení overalom, ochranným štítom, okuliarmi, respirátorom, ochrannými rukavicami a návlekmi.  Každému z testovaných bol odobratý ster z nosa a hrdla. ,,Vzorky boli hromadne  odoslané do laboratórií skupiny AGEL vo Zvolene. Výsledky by sme mali mať k dispozícii najneskôr do 48 hodín,“ hovorí riaditeľ levickej nemocnice.

Späť