Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V Leviciach majú nový prístroj, ktorý uľahčuje pacientom dýchanie

4.6.2020

Nemocnica Levice, ktorá patrí do celoslovenskej siete nemocníc skupiny AGEL SK, má nový prístroj, ktorý slúži na optimalizáciu spontánneho dýchania.

Odborný názov prístroja je AIRVO 2 NASAL HIGH FLOW, využívajú ho na levickom Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a má množstvo špecifík. ,,Je to rýchlo nastaviteľný a jednoducho použiteľný systém, ktorý  umožňuje podávať ohriaty a ideálne  zvlhčený plyn cez dvojitú nazálnu kanylu a zaisťuje, že dýchacie  plyny dodávané pacientovi majú teplotu tela, skoro 100 % relatívnu vlhkosť a sú zaručene bez baktérií. „Vzhľadom na mnohé dokázané benefity v porovnaní s klasickou oxygénoterapiou, ktorá je najčastejšie používaná na korekciu hypoxémie, teda zníženú koncentráciu kyslíka v krvi, je možné konštatovať, že tento prístroj prináša nový prístup k riešeniu hlavne hypoxického respiračného zlyhávania. Preto je pre naše oddelenie veľkým prínosom,“ vysvetľuje primár Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Igor Slabak.

Metóda ventilačnej podpory sa používa u pacientov s hypoxickým respiračným zlyhávaním, ktoré sa veľmi často vyskytuje pri ochoreniach ako sú pľúcna fibróza, pneumónia, pľúcny edém, klinické stavy po kardiochirurgických  výkonoch spojených s respiračnou insuficienciou, postextubačné respiračné zlyhávanie, alebo pacienti s morbídnou obezitou.

Späť