Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Šľachetný čin len 5-ročného Miška. Svoje hračky daroval deťom v nemocnici.

27.8.2020

Malý, len 5-ročný Miško zo Šurian sa zachoval ako veľký chlap. Nezištne sa podelil o svoje hračky a chorým detičkám v Nemocnici AGEL Levice pripravil veľké prekvapenie. Spolu s maminkou vytriedili všetky hračky, ktoré využíval málo, aby potešili malých chorých pacientov.

,,Malý mal doma veľa hračiek, ale nestíhal sa s nimi hrať, viaceré ležali len tak, nevyužité, obchádzali sme ich,“ opisuje maminka Marianna Hubočanová. Rozhodli sa teda, že nemalú časť zásob svojich krásnych hračiek daruje Miško do nemocnice. ,,Napadlo mi, že detičky v nemocnici sa potešia. Ako malá som strávila veľa času v nemocnici a viem, že tam hračiek nie je nikdy dosť,“ vysvetľuje Miškova maminka. Veľmi precízne hračky vytriedili, Miško každú jednu hračku odobril, vravel, že ich dáme chorým detičkám. Tešili sme sa spolu, že urobím radosť iným malým kamarátom. Väčšinou všetko nepotrebné darujeme ďalej, máme z toho potom veľmi dobrý pocit, veď to poznáte,“ dodáva pani Hubočanová.

Darček teda putoval na Detské oddelenie nemocnice AGEL Levice, kde majú hospitalizované deti vo veku od 0 do dovŕšenia 19 roku života rokov. Ročne sa na oddelení vystrieda 1500 malých pacientov. ,,Naši malí pacienti sa hračkám nesmierne tešia, obrovská chvála a obdiv patrí mladej rodinke a hlavne malému Miškovi. Hračky sú tým najlepším spôsobom, ako ich aspoň trošku rozptýliť a spríjemniť im pobyt v nemocnici,“ hovorí vedúca sestra Pediatricko-neonatologického oddelenia Mgr. Katarína Strošková.

Späť