Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

"Napriek neustálemu stresu a únave ma chirurgia stále baví," hovorí nový primár levického chirurgického oddelenia

16.9.2020

Chirurgické oddelenie Nemocnice AGEL Levice má od septembra nového primára. Je ním MUDr. Karol Macúch, ktorý má v tomto odbore dlhoročné skúsenosti a rozhodol sa túto profesijnú výzvu prijať a zobrať si celé oddelenie ,,pod svoje krídla“.

,,Po náročnom zvážení som sa nakoniec rozhodol prijať túto výzvu, s cieľom pokúsiť sa o ďalší rozvoj, prípadne obohatenie práce na chirurgickom oddelení. Prvé dni v práci sú pomerne hektické, nakoľko sa oboznamujem s novým štýlom práce, jej organizáciou, novým informačným systémom, ako i samotnou štruktúrou Nemocnice AGEL Levice. Keďže som pracoval na chirurgickej klinike fakultnej nemocnice, je štýl aj rozsah práce odlišný,“ opisuje MUDr. Karol Macúch svoje prvé dni v pozícii primára. Premyslené má už aj plány do budúcnosti. ,,Chcel by som rozšíriť v spolupráci s kolegami laparoskopickú operatívu a podrobnejšie sa venovať chirurgii prsníka v spolupráci s gynekologickým oddelením,“ prezradil nám svoje ambície. Jeho profesijné smerovanie bolo jednoznačné už od strednej školy. ,,Prečo práve chirurgia? Ťažko povedať, ako dieťa som chcel byť vodič kamiónu, ale počas gymnázia sa to nejako zvrtlo na medicínu a nad ničím iným ako chirurgiou som ani neuvažoval. Napriek neustálemu stresu a únave ma chirurgia stále baví. Na tejto práci je pekné, že máme možnosť pomôcť pacientovi tým, že niečo zlé odstránime, ale zároveň opravíme, tak, aby bol spokojný a komfort jeho života sa zlepšil,“ vysvetľuje, aká je jeho motivácia v práci.  

Oddelenie chirurgie je umiestnené na 0 poschodí lôžkového pavilónu. Je to ošetrovacia jednotka rozdelená na 2 úseky – pre mužov a pre ženy. Spádovú oblasť Nemocnice AGEL Levice tvorí viac ako 160 000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji. 

Späť