Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica má pre pacientov ďalšiu novinku – otvorila ortopedickú ambulanciu

23.10.2020

Nemocnica AGEL Levice neustále zlepšuje úroveň a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre svojich pacientov a dôkazom toho je aj otvorenie ďalšej novej ambulancie. V októbri medzi novinky pribudla aj novootvorená ortopedická ambulancia, ktorú pacienti nájdu v budove polikliniky na 4. poschodí.

Ortopedická ambulancia  je špecializované zdravotnícke pracovisko, ktorého náplňou práce je diagnostika, liečba a dispenzarizácia pacientov s ortopedickým ochorením. Ďalej je to konziliárna a posudková činnosť a spolupráca so zdravotníckymi zariadeniami ústavnej zdravotnej starostlivosti v odbore ortopédia. ,,Spolupracujeme tiež s ďalšími špecializačnými odbormi,   predovšetkým s chirurgiou, úrazovou chirurgiou a reumatológiou. Potrebná je aj spolupráca s liečebňami, ústavmi pre telesne postihnutých, prírodnými liečivými kúpeľmi a kúpeľnými liečebňami,“ hovorí MUDr. Pavol Kalina y ambulancie. Hlavné zameranie ambulancie je na liečbu ochorenia kĺbov, osteoporózu, rôznych bolestí a deformít chrbtice a úrazov.

,,S predlžovaním života európskej populácie zaznamenávame nárast pacientov s ochoreniami váhonosných kĺbov vyžadujúcimi si operačné riešenie, ale aj konzervatívnu liečbu. Taktiež sú to pacienti
s osteoporotickými zlomeninami s nutnosťou operačného riešenia a následnou dlhodobou liečebnou starostlivosťou, teda napríklad zlomeniny chrbtice či dlhých kostí,“ vysvetľuje MUDr. Pavol Kalina z levickej ortopedickej ambulancie. S rozvojom dopravy súvisí podľa jeho slov nárast úrazov pohybového aparátu a polytraum s nutnosťou operačného riešenia, ďalšieho doliečovania, ako aj následného operačného riešenia poúrazových komplikácií a poúrazových stavov - deformít, porúch funkcie a podobne. Narastá počet ochorení axiálneho skeletu a bolesti chrbta sú druhou najčastejšou príčinou práceneschopnosti. Zvyšuje sa tiež potreba operačného riešenia deformít, instabilít, nádorov, zápalov a prejavov metabolických ochorení na osteoartikulárnom aparáte.

Ortopedická ambulancia Nemocnice AGEL Levice ordinuje v pracovných dňoch od 7:00 do 15:00 hodiny, objednať sa je možné na telefónnom čísle 036/ 637 9515.

Späť