Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica potrebuje najvzácnejšiu tekutinu

27.10.2020

Krv je v zdravotníctve nenahraditeľnou tekutinou a každý jeden dobrovoľník je najmä v týchto časoch vítaný. Nemocnica AGEL Levice narozdiel od mnohých zdravotníckych zariadení po celom Slovensku tento rok eviduje dostatočný počet darcov, avšak chýbajú darcovia Rh negatívnych skupín.

Darovať krv je v levickej nemocnici možné každý utorok od 7,00 hod. do 11,00 hod. ,,Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu je potrebné vopred sa objednať na telefónnom čísle 036/ 6312804. Každý darca je pre nás mimoriadne dôležitý, najviac nám chýbajú darcovia Rh negatívnych skupín,“ hovorí Kvetoslava Zambojová z Hematologicko-transfúzneho oddelenia.

Súčasná epidemiologická situácia ovplyvnila aj spôsob darovania krvi. ,,Na odber krvi je možný vstup len s ochranným rúškom, dobrovoľník si vydezinfikuje ruky a zmeriame mu teplotu. Po vypísaní dotazníka a samotnom odbere krvi je po každom darcovi lôžko vydezinfikované,“ vysvetľuje Kvetoslava Zambojová.

Od 19. októbra do 20. novembra prebieha aj kampaň Študentská kvapka krvi, ktorú zastrešuje Slovenský červený kríž a poukazuje na to, že v týchto dňoch sú pravidelní darcovia pre zdravotníctvo ešte dôležitejší.

Späť