Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici otestovali za minulý týždeň takmer 1000 ľudí

30.11.2020

Nemocnici AGEL Levice sa darí zvládať pandémiu koronavírusu. Vďaka zásadným organizačným opatreniam vedenia sa po celý čas darí zachovať chod nemocnice nielen pre akútnych a covid pozitívnych pacientov, ale pomaly sa rozbieha aj plánovaná operatíva. Nemocnica zaznamenala aj značný záujem verejnosti o testovanie.

„K dnešnému dňu k 8.00 hod evidujeme  na našom covid oddelení 13 pacientov  s koronavírusom, dvaja sú na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Zamestnancov máme aktuálne pozitívnych 7, ďalších 11 je v karanténe,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský. Nemocnica za uplynulý týždeň vykonala 751 záujemcom bezplatný antigénový test, pozitívnych bolo 33 z nich. V mobilnom odberovom mieste sa 163 ľudí dalo testovať PCR testom, koronavírus sa potvrdil u 34 testovaných. Nemocnica tento týždeň plánuje otestovať aj klientov tamojšieho senior centra.

Pozitívnou informáciou pre pacientov je, že vzhľadom na aktuálnu situáciu, nemocnica v priebehu týždňa obnoví plánovanú operatívu na gynekologicko-pôrodníckom oddelení a čiastočne aj jednodňovú zdravotnú starostlivosť na úrazovej chirurgii a ortopédii.

„Rád by som úprimne poďakoval všetkým zamestnancom nemocnice za ich doterajšie nasadenie, obetavosť, trpezlivosť a profesionálny prístup pri zvládaní tohto ťažkého obdobia. Verím, že to najhoršie už máme za sebou a že sa budeme môcť sústrediť aj na naše rozvojové a vzdelávacie projekty, ktoré všetky takmer pol roka stáli,“ uviedol Ján Belanský.

Späť