Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica privítala už svoje tisíce narodené bábätko v tomto roku

3.12.2020

Pôrodnica Nemocnice AGEL Levice sa teší veľkému záujmu mamičiek, ktoré sa rozhodli priviesť na svet svoje bábätká práve tu. V stredu, 2. decembra 2020 sa do tohtoročných štatistík zapísalo už tisíce narodené bábätko. Malá Terezka sa prihlásila na svet krátko pred 9. hodinou ráno. Jubilejný prírastok, narodený v tejto nemocnici v tomto roku, a aj jeho maminka sú v poriadku a zdraví.

Maminka Annamária (28r.) pôvodom z Levíc, porodila svoje druhé dieťatko v levickej nemocnici. Dievčatko menom Terezka sa narodilo sekciou 15 minút pred 9. ráno a malá slečna mala ukážkové miery – 3000 gramov a 49 cm.  Doma ju čaká braček s ockom, ktorí sa už nevedia maličkej Terezky dočkať.

„Bývame v Šamoríne kvôli manželovej práci, avšak ja som chcela rodiť za každých okolností v Leviciach. Sú tu naozaj skvelí odborníci a veľmi milý a ústretový personál. Nemôžem povedať ani jedno zlé slovo a patrí všetkých veľké ďakujem.´´ hovorí čerstvá dvojnásobná maminka.

Hoci levická nemocnica nevníma novorodeniatka len z pohľadu čísel, v poradí tisíce narodené bábätko si v tomto období pandémie predsa len zaslúži pozornosť. O tom, že obľúbenosť pôrodnice stúpa, svedčí aj fakt, že v tomto roku sa tisíce bábätko narodilo o tri dni skôr, ako vlani.

„Priemerný vek rodičiek v našom regióne tak, ako na celom Slovensku stúpol, v súčasnosti sa pohybuje na hranici 28-29 rokov. Máme však aj maminky, ktoré sú ešte v tínedžerskom veku. Za tento rok sme úspešne priviedli na svet aj 4 dvojičky, trojičky sme zatiaľ nemali“, hovorí primár gynekologického oddelenia a námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Gabriel Mančík.  Rodičky, ktoré sa rozhodli zvoliť si Nemocnicu AGEL Levice za miesto, kde privedú na svet svojich potomkov, si pochvaľujú najmä prístup  lekárov i sestier a tiež možnosť byť po pôrode na nadštandardne vybavenej izbe.

Späť