Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici pribudol prístroj na dialýzu

11.12.2020

Nemocnica AGEL Levice ešte donedávna musela svojich pacientov na dialýzu voziť mimo areál nemocnice, to je už však minulosťou. V rámci neustáleho skvalitňovania služieb a zdravotnej starostlivosti sa levická nemocnica môže pochváliť ďalšou novinkou – dialýzou priamo v priestoroch nemocnice.

Prístroj na intermitentnú hemodialýzu pribudol na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny. Ako obrovský prínos to vníma aj samotný personál levickej nemocnice. ,,Dialýza ušetrí čas na prevoz pacienta s akútnym obličkovým zlyhaním a bude veľmi prospešná v liečbe  kritických stavov.  Tešíme sa tejto veľkej pomoci pre pacientov, ktorú sme využili hneď pri inštalácii prístroja,“ hovorí primár oddelenia doktor Igor Slabak. Vedenie aj personál Nemocnice AGEL Levice si uvedomujú, že v čase pandémie je veľmi dôležité vytvárať čo najlepšie podmienky pre liečbu pacienta, upriamiť sa na zlepšovanie zdravotného stavu a nezaťažovať ho zbytočnými presunmi, ktoré doteraz realizovala spoločnosť FMC – dialyzačné služby s.r.o. Momentálne nemocnica poskytuje dialýzu pacientovi pozitívnemu na koronavírus, samozrejme za prísneho dodržania všetkých protiepidemiologických opatrení.

Späť