Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica na základe príkazu ministra zdravotníctva poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť

4.1.2021

Nemocnica AGEL Levice zvládla vianočné sviatky a vedeniu nemocnice sa podarilo udržať chod nemocnice napriek zhoršujúcej sa situácii s pandémiou koronavírusu v regióne. Nemocnica rozšírila reprofilizované lôžka na celkovo 39 pre pacientov s koronavírusom, aktívne pristupuje k zvládnutiu kritickej situácie v Nitrianskom samosprávnom kraji. Na základe príkazu ministra zdravotníctva nemocnica môže do konca januára vykonávať len akútnu zdravotnú starostlivosť.

„Naša nemocnica má celkovo 230 lôžok. Z nich je reprofilizovaných pre pacientov s covid-19  34 štandardných lôžok, k tomu  5  na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny pre pacientov, ktorých zdravotný stav si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ vysvetlil aktuálnu situáciu riaditeľa Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský.

K dnešnému dňu sa v nemocnici starajú o 31 pacientov na štandardnom covidovom lôžku, šesť pacientov je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu z dôvodu ochorenia COVID -19  a jeden je na NIV ventilácii, ďalší 3 pacienti sú na UPV z dôvodu iného ochorenia.

„Aktuálne máme pozitívnych  PCR, antigénovo, alebo v karanténe 40 zamestnancov,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský.  „Vzhľadom na aktuálnu situáciu sme museli obmedziť plánovanú operatívu vo všetkých operačných odboroch, plánovanú zdravotnú starostlivosť nevykonávame."

Nemocnica naďalej poskytuje možnosť sa dať otestovať v mobilnom odberovom mieste bezplatným antigénovým testom, alebo PCR testom na základe vopred objednaného termínu.

Nemocnica je zaradená do zoznamu 25 miest, ktoré ministerstvo zdravotníctva zverejnilo ako očkovacie miesta pre verejnosť. Prvé očkovacie látky by nemocnica mala dostať  6.januára 2021. 

Späť