Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica zaočkovala seniorov v štyroch centrách. Stále bojuje s kritickým nedostatkom zdravotníkov a veľkým počtom covidových pacientov

1.2.2021

Nemocnica AGEL Levice uplynulý týždeň naplno rozbehla očkovanie klientov v domovoch sociálnej starostlivosti a senior centrách v regióne. Celkovo zaočkovali 155 seniorov, ktorí spadajú do najrizikovejšej skupiny ohrozenej koronavírusom covid-19. Levická nemocnica je od 7. januára oficiálnym vakcinačným centrom. Nemocnica s nasadením všetkých síl a prostriedkov bojuje stále s nedostatkom zdravotníkov a veľkým počtom hospitalizovaných pacientov s koronavíruson.

„Uplynulý týždeň sme v rámci spolupráce realizovali hromadné očkovanie seniorov v štyroch centrách sociálnej starostlivosti. V Zariadení Fénix sme zaočkovali 114 klientov, v Platane Lontov ďalších 56 serniorov, v Seniorhouse Levice vakcináciu absolvovalo 55 klientov a naše tímy zaočkovali aj 30 klientov zariadenia Jeseň života,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. Všetky očkovania sa realizovali v zmysle usmernenia Ministerstva zdravotníctva SR. „Seniori boli veľmi ústretoví, očkovanie bolo bezproblémové,“ dodal MUDr. Belanský.

Nemocnica realizuje aj očkovanie verejnosti, tá sa musí registrovať na portáli korona.gov.sk podľa jednotlivých skupín. „Po príchode na miesto očkovania sa všetci musia preukázať  a preukazom poistenca , podpísať informovaný súhlas a čestné vyhlásenie o pravdivosti údajov, ktoré uviedli pri registrácii,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. Očkovanie v nemocnici realizujú tri tímy zdravotníkov, denne zaočkujú približne 250 registrovaných záujemcov.

Z radov zamestnancov sa už dalo zaočkovať 440, čo je približne 77 % všetkých zamestnancov nemocnice. Ďalší prejavili záujem po návrate z PN, karantény, či po dobe, ktorú  je potrebné počkať po prekonaní koronavírusu.

Nemocnica AGEL Levice stále bojuje s ťažkou situáciu s výskytom koronavírusu v regióne, veľkým výpadkom svojich zamestnancov a veľkým počtom covidových pacientov. „K dnešnému dňu  evidujeme 6 covid pozitívnych zamestnancov, 68 máme v karanténe. Tento týždeň by sa situácia mohla o niečo zlepšiť, a to návratom viacerých kolegov z karantény,“ priblížil vývoj riaditeľ nemocnice. Aktuálne si 6 pacienti vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu zo 7, ktorí sú umiestnení na ARO oddelení, na bežných kyslíkových lôžkach je hospitalizovaných ďalších 53 pacientov. Nemocnica navýšila počet reprofilizovaných lôžok na celkovo 70.

Aj naďalej je možné sa dať v nemocnici bezplatne otestovať antigénovými testami, pre objednaných, resp. indikovaných pacientov sa vykonávajú aj PCR testy.

Späť