Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Počet pacientov s rakovinou stúpa, prevencia je mimoriadne dôležitá

4.2.2021

Na Slovensku ročne pribudne viac ako 30 000 ľudí s hrozivou diagnózou – rakovina. Ide o veľmi rozšírené ochorenie, ktoré dnes postihuje už takmer každú rodinu. Na túto tému upozorňuje aj dnešný deň, 4. február, počas ktorého si pripomíname Svetový deň proti rakovine. Cieľom je vzbudiť zamyslenie nad touto chorobou a možnosťami prevencie.

Medzi najčastejšie diagnózy, s ktorými sa v Ambulancii klinickej onkológie Nemocnice AGEL Levice stretávajú, je rakovina konečníka a hrubého čreva či karcinóm prsníka. ,,Každý by sa mal o svoje zdravie starať a výnimkou nie je ani oblasť onkológie. Prevencia je veľmi dôležitá, včasné zistenie rakoviny môže výrazne zvýšiť šance na vyliečenie. Odporúčame absolvovať potrebné vyšetrenia a v prípade akýchkoľvek problémov či zdravotných ťažkostí ich riešiť čo najskôr,“ hovorí lekárka Lyudmila Rudenko z Ambulancie klinickej onkológie v Nemocnici AGEL Levice. Podľa jej slov, žiaľ, aj v tejto ambulancii počet pacientov stúpa.

Levická onkologická ambulancia má široké spektrum pacientov aj z pohľadu veku. ,,Máme pacientov už v mladom veku, napríklad dvadsiatnikov, ale aj seniorov od 80 do 90 rokov. Pacienti sú však čoraz menej zodpovední, preto je veľmi dôležité aj prostredníctvom Svetového dňa proti rakovine poukázať na mimoriadnu dôležitosť prevencie,“ vysvetľuje lekárka.

Nemocnica AGEL Levice je jedna z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji a jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160 000 obyvateľov.

Späť