Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa mierne zlepšila

8.2.2021

Nemocnica AGEL Levice zaznamenala mierne zlepšenie vo vývoji pandemickej situácie najmä čo sa týka počtu COVID pozitívnych zamestnancov. Naopak, mierne narástol počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, čo však nemocnica zvláda. Nemocnica realizuje aj očkovanie verejnosti a vybraných skupín obyvateľstva a poskytuje aj naďalej možnosť sa dať otestovať v mobilnom odberovom mieste.

„Naša nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 49 pacientom s koronavírusom COVID-19. Ďalších 6 pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.“ vysvetlil aktuálnu situáciu riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský.

Potešujúca je najmä správa o počte pozitívnych zamestnancov. „Mimo výkonu práce máme z dôvodu COVID ochorenia celkovo 47 zamestnancov, čo je oproti minulému týždňu pokles o 20, takže v tomto smere sa situácia výrazne zlepšila,“ dodal J. Belanský.

V nemocnici už zaočkovali z radov zamestnancov 500 prvou dávkou a 440 absolvovalo už aj vakcináciu druhou očkovacou dávkou. V nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, vykonávajú sa len akútne operácie.

Nemocnica naďalej poskytuje možnosť sa dať otestovať v mobilnom odberovom mieste bezplatným antigénovým testom, alebo PCR testom na základe vopred objednaného termínu a svoju ponuku rozšírila aj o možnosť dať sa otestovať na protilátky proti koronavírusu. Samoplatcovia si môžu toto vyšetrenie objednať na www.agellab.sk.

Späť