Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Pozitívny vývoj pandemickej situácie v levickej nemocnici Veľkonočné sviatky spomalili

7.4.2021

Nemocnica AGEL Levice môže po Veľkonočných sviatkoch skonštatovať, že pozitívny vývoj pandemickej situácie sa nateraz zabrzdil. Hoci celkovo počet pozitívnych pacientov len mierne narástol a nemocnica nemá žiadneho zamestnanca s koronavírusom, intenzivististické lôžka sú stále plné. To si vyžaduje stále enormné nasadenie zdravotníkov. Súčasná zatiaľ neumožňuje otvoriť nemocnicu aj pre príbuzných pacientov, takže návštevy zostávajú zakázané.

„Zdravotnú starostlivosť k dnešnému dňu poskytujeme 14 pacientom s koronavírusom, stav 7 pacientov je tak závažný, že si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, žiadneho pacienta nemáme suspektného,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský s tým, že plne vyťažené sú intenzivistické lôžka tak pre covidových aj necovidových pacientov. Tie prvé sú bez prestávky obsadené pacientmi od začiatku roka, tie druhé už mesiac. „Kvôli enormnému dlhodobému vyťaženiu špecializovaného personálu, ktorý sa o týchto pacientov stará, sme na hranici ich možností,“ uviedol riaditeľ nemocnice. Pozitívnou správou  je, že nemocnica neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca.

Naplno funguje vakcinačné centrum, nemocnica je pripravená ponúknuť odbornú pomoc a pri zriadení veľkokapacitného vakcinačného centra v Leviciach.

Späť