Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Gastroenterologická ambulancia v levickej nemocnici za polroka pomohla viac ako 400 pacientom

8.4.2021

Nemocnica AGEL Levice od vlaňajšieho 1. októbra prevádzkuje na 2. poschodí v budove polikliniky gastroenterologickú ambulanciu, ktorá sa zaoberá širokou škálou diagnóz dospelých. Pacienti sú s touto ambulanciou veľmi spokojní, pretože sa im dostane odborná pomoc a oceňujú aj to, že na potrebné vyšetrenia sa dostanú rýchlo.

Ambulancia zabezpečuje komplexnú diagnostickú, liečebnú i preventívnu starostlivosť v oblasti ochorení gastrointestinálneho traktu, ako sú ochorenia žalúdka, tenkého a hrubého čreva, pečene, žlčníka, žlčových ciest a pankreasu. Za šesť mesiacov od otvorenia ošetrili približne 400 nových ambulantných pacientov. ,,Najčastejšie nás navštevujú pacienti s bolesťami brucha, tráviacimi ťažkosťami a preventívne na kolonoskopiu pre pozitívny výsledok okultného krvácania zo stolice,“  vysvetľuje lekárka z ambulancie MUDr. Monika Kotrusová. Na vyšetrenia do gastroenterologickej ambulancie posielajú svojich pacientov najčastejšie všeobecní lekári, druhou skupinou sú pacienti prepustení z nemocnice a často ich posielajú aj onkológovia.

Zdravotný personál sa v tejto ambulancii venuje zväčša dospelým pacientom. ,,Zatiaľ k nám deti nechodia, aj keď bol záujem, ale nebránime sa vyšetreniu mladistvých približne od 15 roku. Menšie deti patria do rúk pediatrického gastroenterológa, nakoľko sa endoskopie realizujú v celkovej anestézii a podľa veku aj špeciálnymi pediatrickými endoskopmi,“ hovorí lekárka. Gastroenterologická ambulancia v levickej nemocnici je vyhľadávaná pacientmi aj zo širokého okolia. Podľa slov doktorky sú to pacienti z okolia Šiah, Želiezoviec aj Zlatých Moraviec, keďže v týchto regiónoch je malý počet gastroenterológov.

Chod ambulancie za polroka ovplyvnila, žiaľ, aj pandémia. ,,Ambulancia bola aj z personálnych dôvodov približne mesiac zatvorená, a to z dôvodu nákazy personálu koronavírusom alebo presunom personálu na covid oddelenie. Často sa tiež stáva, že sa aj pacienti odhlásia z vyšetrení, lebo sú v karanténe alebo infikovaní koronavírusom.  Endoskopické vyšetrenia sa kvôli riziku nákazy realizujú v ochranných pracovných pomôckach a samozrejmosťou je dodržiavanie všetkých nariadených opatrení,“ opisuje MUDr. Monika Kotrusová a dodáva, že je veľmi rada, že množstvo pacientov je za otvorenie práve takejto ambulancie vďačných.

Ambulancia ordinuje počas pracovných dní od 7,00 hod. do 12,00 hod. a objednať sa pacienti môžu osobne alebo na telefónnom čísle 036/6379 628.

Späť