Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa zlepšuje najmä u závažných prípadov koronavírusu

12.4.2021

Nemocnica AGEL Levice nemá po dlhom čase niekoľkých mesiacov v tejto chvíli žiadneho pacienta s koronavírusom, ktorého stav si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Aj tento fakt, spolu s tým, že neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca dokazuje zlepšenie pandemickej situácie v nemocnici.

„Môžem skonštatovať citeľné zlepšenie pandemickej situácie a to vo všetkých ukazovateľoch. Na bežnom lôžku máme 13 pacientov, ďalší 3 sú  na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Po veľmi dlhom čase aktuálne nemáme žiadneho pacienta s covid-19, ktorý by si vyžadoval pomoc umelej pľúcnej ventilácie,“ uviedol pozitívnu bilanciu riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský.

Už tretí týždeň po sebe nemocnica nemá covid pozitívneho zamestnanca, 3 sú v preventívnej karanténe. „Narastá nám však potreba necovidových, tzv. bielych intenzivistických lôžok s

rôznymi závažnými ochoreniami, je to jednak dôsledok postcovidových syndrómov, ale množia sa aj ďalšie závažné diagnózy, ktoré môžu súvisieť s dlhodobo poskytovanou len neodkladnou starostlivosťou.

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 199 PCR testov, z ktorých bolo pozitívnych 21 testovaných a 1928 antigénových testov s pozitivitou v 14 prípadoch. Aj tieto čísla dokazujú zlepšenie celkovej situácie s koronavírusom. Prioritou nemocnice okrem poskytovania zdravotnej starostlivosti zostáva aj vakcinácia, očkuje sa vakcínou Pfizer/Biontech a to tak vo vakcinačnom centre priamo v nemocnici, alebo aj prostredníctvom výjazdových tímov.

Hoci pandémia s najväčšou pravdepodobnosťou ustupuje, v nemocnici stále platia protiepidemické opatrenia, vo vnútorných priestoroch je potrebné používať respirátor FFP 2 a na povolenie návštev svojich príbuzných si ešte budeme musieť počkať.

Späť