Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica stále v pozitívnom trende, pacientov s koronavírusom nepribúda

26.4.2021

Nemocnica AGEL Levice aj naďalej hlási pozitívne informácie o vývoji pandemickej situácie. Tá je ustálená, počet pacientov s koronavírusom nepribúda, nemocnica naďalej nemá žiadneho covid pozitívneho zamestnanca. Postupne sa zvyšuje počet plánovaných operácií a levickí zdravotníci sa pripravujú na spustenie veľkokapacitného vakcinačného centra.

„Pandemická situácia v Nemocnici AGEL Levice je stabilizovaná, na bežnom kyslíkovom lôžku poskytujeme zdravotnú starostlivosť 11 pacientom, 1 je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu a 2 na neinvazívnu ventiláciu,“ uviedol aktuálny prehľad riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský.

Piaty týždeň po sebe nemá levická nemocnica žiadneho zamestnanca s koronavírusom, 2 ešte zostávajú v preventívnej karanténe.

„Za minulý týždeň sme realizovali 64 operácií, našou ambíciou je postupne zvyšovať podieľ plánovaných operácií. Celková situácia aj stav personálu nám to umožňuje, urobíme všetko preto, aby pacienti boli postupne pozývaní na plánované operácie. Keďže odložených výkonov sú stovky, rád by som ich poprosil o trpezlivosť a pochopenie, nepôjde to okamžite, ale budeme sa snažiť urobiť maximum,“ uistil riaditeľ nemocnice.

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 188 PCR testov, z ktorých bolo pozitívnych 20 testovaných a 2125 antigénových testov s pozitivitou len v 4 prípadoch, čo len potvrdzuje, že pandémia v regióne je na ústupe.

Nemocnica za uplynulý týždeň zaočkovala 3150 ľudí a pripravuje sa na plánované spustenie veľkokapacitného očkovacieho centra. „Na základe rokovaní a veľmi dobrej spolupráce s Nitrianskym samosprávnym krajom chystáme spustenie veľkokapacitného vakcinačného centra s termínom asi od 8. mája. Bolo by umiestnené priamo v nemocnici. Z našej strany si to vyžaduje viaceré organizačné opatrenia, prípravu priestorov, zdravotníkov aj farmaceutov,“ priblížil zámer riaditeľ nemocnice. 

Späť