Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica eviduje výrazný pokles pacientov s koronavírusom. Návštevy pacientov sú povolené pri dodržaní stanovených podmienok

18.5.2021

Nemocnica AGEL Levice za uplynulý týždeň eviduje výrazný pokles hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, čo umožnilo aj viaceré organizačné zmeny. Od pondelka, 17. mája je možné navštíviť pacientov v nemocnici s výnimkou covidového oddelenia za dodržania stanovených podmienok. Od nedele, 23. nemocnica plánuje spustiť vo svojich priestoroch aj veľkokapacitné očkovacie centrum.

„Som veľmi rád, že počet pacientov s koronavírusom nám významne klesol, k dnešnému dňu sú v našej nemocnici hospitalizovaní ešte 5 pacienti, stav jedného si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Zo zamestnancov evidujeme len jedného s potvrdeným koronavírusom a jeden je ešte v karanténe,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. Vzhľadom na zlepšenú situáciu nemocnica urobila aj zmeny na covidovom oddelení a väčšinu covidových lôžok reprofilizovala späť pre bežných pacientov. „Zvyšujeme aj týždenný počet operácii, za minulý týždeň ich bolo takmer 90,“ dodal riaditeľ.

Nemocnica za uplynulý týždeň podala vakcínu Pfizer/Biontech vyše 4700 registrovaným záujemcom  a od začiatku očkovania číslo zaočkovaných dosiahlo takmer 46 000 ľudí. Od nedele, 23. mája plánuje nemocnica spustiť v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom aj činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra. Všetci záujemcovia sa musia vopred registrovať na portáli www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu formou SMS sa môžu dostaviť na očkovanie. Platí to  aj pre sprevádzajúcu osobu pri senioroch nad 70 rokov.

Za uplynulý týždeň nemocnica otestovala 292 ľudí PCR testami, z nich 12 malo pozitívny výsledok. Antigénových testov vykonali 1438 a len jediný test bol pozitívny na koronavírus.

Od pondelka sú povolené aj návštevy pacientov, každý príbuzný sa však musí preukázať buď potvrdením o očkovaní proti koronavírusu, alebo o jeho prekonaní. Akceptovaný je aj antigénový test nie starší ako 24 hodín, alebo PCR test nie starší ako 72 hodín. Všetci návštevníci nemocnice musia dodržať návštevné hodiny a maximálny stanovený čas na návštevu.

Späť