Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Detičky pokrstili nového maskota NADÁCIE AGEL

11.6.2021

NADÁCIA AGEL v spolupráci s Nemocnicou AGEL Levice sa postarala o výnimočný Deň detí pre Centrum pre deti a rodiny v Leviciach. Okrem darčekov, ktoré detičky dostali, sa spolu s riaditeľkou centra stali krstnými rodičmi nového maskota nadácie – doktorky AGI.

Vzhľadom na prichádzajúce teplé dni a prázdninové obdobie dostali deti od nadácie rôzne hry a športové náčinia, ktorým sa veľmi potešili. „Vyhlásili sme tiež výsledky súťaže kresieb na nám blízke témy - lekár, sestra, zdravotník, nemocnica očami detí a zdravý svet po pandémii očami detí. Výstava obrázkov prebieha v Nemocnici AGEL Levice. Zamestnanci nemocnice, ale aj fanúšikovia našich sociálnych sietí, mali možnosť hlasovať a oceniť najkrajšie kresby. Vyhlásili sme tri prvé miesta a darčeky detí od zamestnancov nemocnice boli milým prekvapením,“ hovorí Mgr. Iveta Chreneková, riaditeľka NADÁCIE AGEL.

Ďalším výnimočným momentom bolo to, že sa deti nielen krstu nového maskota zúčastnili, ale stali sa spolu s riaditeľkou Centra pre rodiny s deťmi krstnými rodičmi a pokrstili ho cukríkmi a bublinkami. „Doktorka AGI, náš nový maskot, sa  narodila v novembri 2020 a prišla k nám preto, aby sa deťom a dospelákom, ktorí nemajú toľko šťastia a narodili sa chorí alebo so zdravotným znevýhodnením, žilo vďaka pomoci AGI lepšie,“ vysvetlila riaditeľka NADÁCIE AGEL. Nádherná torta s maskotom nadácie prekvapila deti aj dospelých.

NADÁCIA AGEL pôsobí od roku 2017 aj na Slovensku. „Prostredníctvom charitatívnych projektov podporujeme hendikepovaných, ľudí v ťažkých životných situáciách, zamestnancov zdravotníckych zariadení, deti, seniorov. S NADÁCIOU AGEL sa snažíme stáť pri ľuďoch, ktorí sa ocitli v problémoch nie vlastnou vinou, pomáhať im čo najrýchlejšie, dlhodobo  a podporovať ich rodiny, nakoľko ich osud nám nie je ľahostajný. Počúvame s rešpektom, porozumením a vcítením do problémov druhých. Veľakrát nejde len  o finančnú či materiálnu pomoc, ale o ochotu venovať týmto ľuďom čas, vypočuť si ich, byť im nablízku, načúvať ich problémom, obavám a snažiť sa im podať pomocnú ruku,“ povedala Iveta Chreneková.

Späť