Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Darcovia krvi v rámci Valentínskej krvi pomáhali aj v levickej nemocnici

14.2.2020

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, sa v spolupráci s Červeným krížom zapojila aj tento rok do projektu Valentínska kvapka krvi, ktorého sloganom je ,,Láska lieči“. Darovať krv na tamojšom Hematologicko-transfúznom oddelení sa rozhodlo 51 ľudí, medzi ktorými boli aj zamestnanci nemocnice a zamilované dvojice.

Darovaním krvi je možné podieľať sa na tom, aby nemocnice predchádzali jej nedostatku, a tým pomáhať zachrániť život, resp. zlepšiť kvalitu života ľuďom pri náročných operáciách. Tento čin je blízky aj našim zdravotníkom, viacerí z nich sa zúčastňujú pravidelne, ako napríklad primárka Oddelenia klinickej biochémie Ing. Vlasta Macková, ktorá daruje krv pravidelne už 30 rokov.

Motiváciou bol mnohým aj blížiaci sa sviatok svätého Valentína. Simona Chladná z Oddelenia dlhodobo chorých je tiež pravidelnou darkyňou, avšak teraz vzala so sebou aj priateľa Tomáša. ,,Prišli sme pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú a je to výborný pocit. Nemocnica Levice bola pre nás jasná voľba, keďže tu pracujem a o nedostatku krvi viem,“ povedala. 

Späť