Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici sa 29. februára narodili dve bábätká

2.3.2020

V pôrodnici Nemocnice Levice, ktorá je členom skupiny AGEL, prišli v sobotu, 29. februára 2020 na svet dve bábätká. V dátume narodenia budú mať deň, ktorý sa opakuje len raz za štyri roky. Obidve detičky boli dievčatká, sú zdravé, majú sa k svetu a robia radosť svojim rodičom. Ako nám prezradila jedna z dvoch mamičiek, Diana z Vinice v okrese Veľký Krtíš, svojej dcérke dala meno Hanna. Je to jej druhé dieťatko, a ako dodala, dcérka je vysnívané a vymodlené bábätko, ktoré prišlo na svet po dlhých ôsmich rokoch. Dátum narodenia dieťaťa je pre mamičku taký istý, ako ostatné dni v roku.

Nemocnica Levice je so svojim Gynekologicko-pôrodníckym oddelením stále populárnejšia a rok čo rok tu stúpa počet narodených bábätiek.

"Priemerný vek našich rodičiek v našom regióne tak, ako na celom Slovensku stúpol, v súčasnosti sa pohybuje na hranici 28-29 rokov",  hovorí primár gynekologického oddelenia a námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Gabriel Mančík. Mamičky, ktoré sa rozhodli zvoliť si Nemocnicu Levice za miesto, kde privedú na svet svojich potomkov, si pochvaľujú najmä prístup  lekárov i sestier a tiež  možnosť byť po pôrode na nadštandardne vybavenej izbe.

Späť