Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica dočasne zatvorila očkovacie centrum

19.4.2023

Nemocnica AGEL Levice v dôsledku nedostatku záujemcov o očkovanie dočasne zatvára očkovacie centrum. Od začiatku pandémie bolo v levickej nemocnici, ktoré mala jedno z najvyťaženejších očkovacích centier podaných až 140 000 dávok vakcíny proti koronavírusu.

COVID-19 sa na Slovensku objavil v marci 2020, keď sa prvý prípad ochorenia potvrdil u osoby, ktorá sa vrátila zo zahraničia. Od tohto momentu sa počet prípadov začal zvyšovať a Slovensko okamžite prijímalo opatrenia na zastavenie šírenia vírusu. Od pandémie uplynuli už 3 roky a pandemická situácia sa stabilizovala, podobne ako vo väčšine okolitých krajín, aj na Slovensku. S ústupom pandémie sa stali aj očkovacie centrá menej vyťaženými,  postupom času úplne na okraji záujmu verejnosti. Inak tomu nebolo ani v levickej nemocnici.

„Očkovacie centrum bolo jedným z najväčších a najefektívnejších centier v našej oblasti, kde sa vykonávalo očkovanie proti COVID-19. Aktuálna situácia nám nedovoľuje pokračovať v činnosti, pretože záujem o očkovanie zo strany verejnosti je veľmi nízky. Očkovacie centrum sme sa po dohode s Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky rozhodli zatvoriť až do odvolania. S príchodom jesene môže opätovne nastať zvýšený výskyt ochorenia a aj záujmu o očkovanie. Samozrejme, sme pripravení promptne zareagovať a očkovacie centrum znovu otvoriť,“ vyjadril sa riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský, MPH.

Očkovacie centrum levickej nemocnice bolo jedným z najvyťaženejších. Navštívilo ho veľa záujemcov o očkovanie nielen zo spádovej oblasti, ale aj z celého Slovenska. Dokazuje to aj počet dávok, ktorý dosiahol číslo takmer 140 000 od začiatku pandémie.

Späť