Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levickí lekárnici vlani vydali skoro 127 000 balení liekov. Lekárne sú jedným z kľúčových pilierov zdravotníckeho systému.

21.6.2023

Dôležitým a neoddeliteľným prvkom zdravotníckeho systému je aj lekáreň. V súčasnej dobe, keď ochorení všetkého druhu pribúda, viacerých liekov je nedostatok, význam lekární a zásobovania liekmi ešte stúpa. Lekáreň AGEL Levice len za vlaňajšok vydala takmer 127 000 balení liekov a do lekárne prišlo až skoro 90 000 pacientov.

Lekárne sú miestami, kde sa stretávajú pacienti, zdravotnícky personál a farmaceuti. Sú to miesta, kde sa poskytujú lieky, informácie a poradenstvo. Bez lekární by bolo ťažké zabezpečiť prístup k primeranej farmakologickej starostlivosti a dosiahnuť, aby pacienti dostali správny liek, v správnom dávkovaní a s potrebnými informáciami o použití.  Jednou z hlavných úloh lekární je práve zabezpečiť bezpečný a spoľahlivý prístup k liekom. Farmaceuti pracujúci v Lekárni AGEL Levice majú dôkladné odborné vzdelanie a dlhoročné skúsenosti, ktoré im umožňujú poskytovať komplexnú farmaceutickú starostlivosť. Kvôli svojej odbornosti vedia poradiť pacientom pri výbere vhodného lieku, interakcii medzi liekmi a o možných vedľajších účinkoch. Tiež sa starajú o kontrolu a distribúciu liekov a zabezpečujú, aby boli lieky v súlade so všetkými príslušnými, bezpečnostnými a kvalitatívnymi normami.

„Snažíme sme sa zachovať čo najširší rozsah poskytovanej lekárenskej starostlivosti. Do veľkej miery sa nám to aj darí. Máme široký sortiment liekov, výživových doplnkov a mnoho iného. Za rok 2022 sme vydali celkovo skoro 127 000 balení  liekov, z toho 110 000 na lekársky predpis,“ vyjadril sa odborný zástupca Lekárne AGEL Levice Mgr. Michal Krammer.

Práca farmaceuta je veľmi náročná hlavne z dôvodu, že farmaceuti majú veľkú zodpovednosť za poskytovanie správnych liekov a informácií pacientom, musia mať komplexnú znalosť o liekoch, byť presní, dôslední, ale musia si vedieť poradiť aj v situácii, keď liek nie je dostupný. Taktiež musia zvládať rýchlosť a multitasking, emocionálnu záťaž, regulačné a právne predpisy. Do Lekárne AGEL Levice za rok 2022 prišlo až skoro 90 000 pacientov. Lekáreň je obľúbená hlavne kvôli vysokokvalifikovanému personálu, odbornému poradenstvu a najširšiemu sortimentu v rámci celého okresu.

Späť