Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny levickej nemocnice poskytuje špičkovú starostlivosť pacientom vo vážnom zdravotnom stave

6.7.2023

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny je kľúčovým pilierom moderného zdravotníctva. Zohráva nenahraditeľnú úlohu v poskytovaní kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov vo vážnom zdravotnom stave. V skratke sa nazýva OAIM a je dôležité nie len pri poskytovaní anestézie pred operáciami, ale aj pri zabezpečovaní intenzívnej starostlivosti počas a po chirurgických zákrokoch, ako aj pri liečbe kriticky chorých pacientov.

„Lekári OAIM, intenzivisti a anestéziológovia, zabezpečujú intenzivistickú starostlivosť o kriticky chorých pacientov, anestéziu pri operačných a liečebných výkonoch a algéziológiu. Na lôžkovom oddelení sa venujú odbornej a vysokošpecializovanej starostlivosti o kriticky chorých pacientov, vrátane umelej pľúcnej ventilácie a riešenia poresuscitačných a život ohrozujúcich stavov, so zlyhávaním životne dôležitých orgánov,“ približuje činnosť primárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice AGEL Levice MUDr. Lýdia Fehér. Na úseku anestéziológie zabezpečujú odbornú a bezpečnú anestéziu, monitorovanie vitálnych funkcií pacienta, ako sú krvný tlak, srdcový tep, hladina kyslíka v krvi a veľa iných parametrov, s cieľom včasného odhalenia a riešenia možných komplikácií. Okrem toho sa venujú komplexnej príprave pred operáciami a inými invazívnymi procedúrami, zhodnocujú celkový stav pacienta, ordinujú vhodnú predoperačnú prípravu a následne výber najvhodnejšej formy a typu anestézie, podľa predchorobia pacienta a jeho chronických ochorení. „Cieľom je minimalizovanie vplyvu možných nežiadúcich účinkov s anestéziou spojených. Ďalšou zložkou práce anestéziológov je venovanie sa algéziológii, čiže liečbe bolesti v skorom pooperačnom období, ktorá minimalizuje pooperačnú bolesť a nepohodlie pacienta,“ dodáva primárka Fehér.

Okrem toho OAIM hrá dôležitú úlohu pri liečbe bolesti pacientov. Anestéziológovia sa venujú optimalizácií liečby bolesti a zabezpečujú aby, aby pacienti mali čo najmenšie nepríjemnosti po operácií alebo pri liečbe. Vysokokvalifikovaní odborníci z tohto oddelenia zabezpečujú neustálu monitorovaciu starostlivosť a poskytujú pokročilú terapiu, resuscitáciu a podporu vitálnych orgánov. Za rok 2022 bolo hospitalizovaných na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v levickej nemocnici takmer 1600 pacientov.

Späť