Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Zamestnanci nemocnice podporili útulok pre bezdomovcov

8.12.2017

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, sa pripojila k druhému ročníku vianočnej charitatívnej pomoci, ktorú NADÁCIA AGEL pravidelne organizuje v desiatich zdravotníckych zariadeniach po celom Slovensku. Do vianočnej zbierky šatstva prispeli zamestnanci nemocnice po prvýkrát. Spoločnými silami sa im podarilo vyzbierať viac ako 300 kilogramov šatstva, obuvi, hračiek a školských potrieb.

Zamestnanci levickej  nemocnice a ich rodiny prejavili dobrú vôľu a zapojili sa do zbierky šatstva, aby podali pomocnú ruku ľuďom v ťažkej životnej situácii. Odevy pre deti aj dospelých, uteráky, posteľná bielizeň, hračky, športové potreby putovali do miestneho  útulku pre bezdomovcov.  

V útulku prebývajú nielen bezdomovci, ale väčšinu tvoria ženy so školopovinnými deťmi. Tie sa v núdzi ocitli z rôznych dôvodov. V zmesi problémov, ktoré si nesú na pleciach, prevládajú ekonomicko-sociálne. Veľký podiel na tom, že sa ocitli na pokraji chudoby je možné pripísať i medziľudským vzťahom.

,,Nevýslovná vďaka patrí zamestnancom nemocnice za ich ochotu a spoločenskú angažovanosť. Sme naozaj veľmi radi, ak sa nájdu ľudia s veľkým srdcom a chuťou podporiť, či už ľudí bez domova alebo zo sociálne slabších podmienok. Obzvlášť nás teší podaná pomocná ruka matkám s deťmi. Budeme radi, ak spolupráca s nadáciou pretrvá, poprípade ju v budúcnosti rozšírime,“ uviedla Csilla Szaboová, sociálna pracovníčka z útulku pre bezdomovcov.

Útulok pôsobí v rámci celého levického okresu, odborné činnosti v ňom zastrešujú dve sociálne pracovníčky. V budúcnosti by radi zviditeľnili aktivity, ktoré sa dotýkajú ľudí z okrajových vrstiev v spoločnosti. Podľa ich slov pribúda čoraz viac tých, ktorí sú odkázaní na sociálnu pomoc.

Nemocnica Levice už avizuje, že sa do charitatívnej činnosti opätovne zapojí. Zdravotníci veria, že v budúcom roku do vianočnej charity prispeje ešte viac ľudí, ako to bolo v úvodnom ročníku.

 

Späť