Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica Levice zahájila prvú investičnú etapu

27.10.2017

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, v piatok 27. októbra na stretnutí s predstaviteľmi samosprávneho kraja, mesta a verejnosti predstavila prvú investičnú etapu. Počas nej vedenie nemocnice začalo riešiť problémy vyplývajúce zo zlého technického stavu medicínskej techniky a budov. Investície do najnutnejších stavebných úprav presiahnu viac ako 33 000 eur. Osobitné investície pôjdu do zakúpenia modernej medicínskej techniky.

Skupina AGEL ihneď po prevzatí levickej nemocnice začala s riešením hlavných problémov a z toho vyplývajúceho zlého technického stavu medicínskej techniky a budov. Viaceré lôžkové oddelenia už absolvovali interný audit, aby dokázali prejsť na manažérske riadenie a zvýšenie kvality zdravotnej starostlivosti. 

Niektoré investičné projekty by sa mali začať realizovať do konca roka 2017. Jedným z nich je prestavba vstupnej haly v budove polikliniky. V nemocnici sa plánuje nový typ recepcie ako miesto prvého kontaktu. Mierou poskytovaných informačných služieb sa zaradí medzi najdôležitejšie miesto v nemocnici.

„V levickej nemocnici intenzívne pracujeme na veľkých investičných projektoch. Boli by sme radi, ak by prvé pozitívne zmeny videli naši pacienti a zamestnanci čo najskôr,“ povedal Miroslav Jaška, konateľ Nemocnice Levice.

V zdravotníckom zariadení sa začalo  s prvými výberovými konaniami, pripravujú sa nákupy medicínskej techniky. „Od dnes majú lekári možnosť pracovať so špičkovým mobilným USG prístrojom, ktorý  je nevyhnutnou prístrojovou výbavou moderného rádiologického oddelenia. V rámci intenzívnej starostlivosti o pacientov je dôležité vykonávať USG vyšetrenia s najmodernejšou medicínskou technikou. Tešíme sa, že nový ultrazvuk umožní lekárom poskytovať kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť,“ dodala Marta Eckhardtová, riaditeľka Nemocnice Levice.

V nemocnici už prebieha vymieňanie podláh na najviac frekventovaných poschodiach, kde súčasné podlahové krytiny nevyhovujú a nespĺňajú svoju funkciu. Týmito chodbami sa denne prevážajú hospitalizovaní pacienti na vyšetrenia.

Následne sa pristúpi k výmene dverí pri vstupe do lôžkového pavilónu, ktorý slúži ako prístup do centrálneho príjmu pre zložky záchranného systému. Súčasné dvere budú vymenené za automatické posuvné dvere, aby sa uľahčil prístup pre pacientov, ktorých privážajú posádky záchrannej služby.

„Všetky uvedené úpravy povedú najmä k zabezpečeniu funkčnosti a bezpečnosti priestorov, ale v neposlednej rade zlepšia estetiku priestorov, čo prispeje k tomu, aby sa pacienti v našej nemocnici cítili príjemne. Som veľmi rada, že skupina AGEL už v prvých mesiacoch od prevzatia nemocnice  realizuje svoj  dlhodobý investičný program s cieľom modernizácie a rozvoja tohto zdravotníckeho zariadenia,“ uzavrela  Marta Eckhardtová, riaditeľka nemocnice.

Späť