Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Bábätká budú strážiť nové monitory dychu

3.11.2017

V rámci projektu Nadácie Križovatka „Mamička dýcham“ získalo Neonatologické oddelenie Nemocnice Levice, člen skupiny AGEL, pod vedením MUDr. Daniely Virgovej, primárky oddelenia, nové monitory dychu, ktoré boli zakúpené v rámci sponzorského daru.

Monitory dychu nedokážu predísť nepravidelnému dychu či zástave, ale dokážu včas varovať rodiča v prípade jeho ohrozenia.

Naše oddelenie spolupracuje s Nadáciou Križovatka už osem rokov, a svojou činnosťou nadácia napomáha k vybaveniu oddelenia potrebnými monitormi dychu, rovnako ako projekt, ktorý podporujeme. Jedná sa o projekt zapožičiavania monitorov na domáce použitie. Touto cestou sa chceme nadácii poďakovať za dlhoročnú spoluprácu a spoločnú snahu pomáhať deťom“, uviedla MUDr. Daniela Virgová, primárka Pediatricko-neonatologického oddelenia.

Samotný projekt si chvália hlavne rodičia. Mnohí si monitory dychu za symbolickú sumu zapožičiavajú aj domov. Od roku 2009 bolo neontologickému oddeleniu darovaných dokopy 6 monitorov dychu.

Nadácia Križovatka je mimovládna nezisková organizácia, ktorá vznikla v roku 2008, s cieľom pomáhať deťom ohrozeným „Syndrómom náhleho úmrtia dojčiat - SIDS“.

SIDS je syndróm náhleho a neočakávaného úmrtia dojčiat v prvom roku života. Väčšinou postihuje detí do 6. mesiaca života. Najčastejšie k nemu dochádza počas spánku. Ako prevencia sa odporúča používať monitor dychu. 

Späť