Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Pre pacientov bude prichystané tradičné štedrovečerné menu

22.12.2017

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, chystá slovenskú štedrovečernú hostinu už s ustáleným poradím a výberom jedál. Pacientov bez predpísanej diéty čaká kapustnica a vyprážané filé so zemiakovým šalátom.

Počet pacientov v levickej nemocnici klesá cez vianočné sviatky, jedno z oddelení budeme mať  krátku prestávku. V období od 20. decembra do 3. januára sa uzatvorí iba oddelenie dlhodobo chorých,  ostatné oddelenia fungujú v štandardnom režime. Na Štedrý deň do služby v levickej nemocnici nastúpi 75 zdravotníkov. 

Lekári a sestry prihliadajú na to, aby vianočné sviatky v nemocnici aspoň z časti pripomínali  tie, ktoré  poznajú pacienti z domáceho prostredia.  Špecialitou nemocnice je,  že štedrovečerné menu bude pripravené v diétnej verzii. Vianočnú atmosféru na oddeleniach doladia  rozdávané  salónky, oplátky, ovocie a drobné sladkosti.

Najkrajšie sviatky v roku sa nezaobídu bez úrazov, nečakaných poranení alebo zabehnutej kosti z kapra. V takom prípade pacienti nájdu prvú pomoc ako v bežný deň na centrálnom príjme nemocnice. Ak ľudia prídu do nemocnice s chronickým ochorením, chrípkou a bolesťami  ošetria ich na pohotovosti v budove polikliniky.

Medzi najčastejšie úrazy  za posledné roky patrili v období Vianoc poranenia hlavy, poranenia členka a zápästia. Zaužívaným ťažkostiam, ktoré končia na pohotovosti dominujú bolesti brucha. 

Späť