Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica Levice investovala do medicínskej techniky viac ako 280 000 eur

5.2.2018

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, obnovila prístrojovú techniku na niekoľkých oddeleniach. Vďaka investíciám za viac ako 280 00 eur sa zdravotnícke zariadenie postupne mení a modernizuje. Cieľom investičných zámerov je predovšetkým snaha poskytnúť pacientom kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť priamo v ich regióne.

Nová zdravotnícka technika pribudla na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, rádiologické oddelenie a na operačné sály. Moderné medicínske prístroje doplnili technické vybavenie spomínaných oddelení a vymenili zastarané zariadenia, ktoré nevyhovovali dnešným nárokom. 

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny získalo centrálny monitorovací systém. Sedem monitorov nad lôžkom a jeden centrály by mali prispieť ku skvalitneniu najvyššej formy špecializovanej zdravotnej starostlivosti. Lekári začali využívať  i nový prenosný USG prístroj v štandardnej konfigurácii, ktorý slúži na vyšetrenie pri lôžku.

„USG prístroj, ktorý nám bol zakúpený prispeje k skvalitneniu poskytovanej zdravotnej starostlivosti  a rozšíreniu spektra vyšetrení na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a to hlavne, tým, že pacienti OAIM nemusia byť prevážaní na odborné pracoviská, za účelom vyšetrení, ktoré je už možné vykonávať na danom USG prístroji priamo na oddelení a do budúcna plánujeme s daným prístrojom rozšíriť  druhy vykonávaných anesteziologických výkonov“, uviedol MUDr. Igor Slabak primár oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny.

S moderným sonografickým prístrojom pracujú aj na rádiologickom oddelení. Ide o flexibilné zariadenie, ktoré poskytuje rýchlejšie možnosti diagnostiky. Sonografický prístroj bol dodaný s prvotriednymi zobrazovacími možnosťami, čo charakterizuje vyššiu triedu takýchto zariadení. Obraz je  detailnejší a kvalitnejší.  Lekári  vďaka novému USG prístroju budú môcť vykonávať omnoho širšiu škálu vyšetrení.

Zdravotnícke zariadenie investovalo taktiež do odkúpenia laparoskopickej veže, ktorá sa dennodenne využíva v miniinvazívnej chirurgii.  Doteraz bola iba v prenájme.V súčasnosti nemocnica zamestnáva približne 600 zamestnancov. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160 000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji. V septembri 2017 sa nemocnica stala súčasťou skupiny AGEL.

Spoločnosť AGEL je najúspešnejším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. V súčasnosti prevádzkuje v Českej republike a Slovenskej republike nemocnice, polikliniky, sieť lekární, laboratórií, distribučných spoločností, špecializované zdravotnícke zariadenia. Na Slovensku pôsobí od roku 2006 prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti AGEL SK a prevádzkuje nemocnice, špecializovanú nemocnicu v Bratislave, pracovnú zdravotnú službu a ďalšie spoločnosti, ktoré súvisia s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

Späť