Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica dostala nové prístrojové vybavenie pre novorodencov

7.5.2018

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, dennodenne využíva špecializované lôžka pre novorodencov. Levická nemocnica participuje už niekoľko rokov na celonárodnom charitatívnom projekte, ktorého cieľom je pomôcť slovenským nemocniciam poskytujúcim bezplatný pôrod.

Spoločnosť Lidl prispela k tomu, že v Leviciach využívajú deti dva život zachraňujúce sety. Neonatologické oddelenie disponuje už druhým prístrojovým setom, ktorý je špičkovej kvality a bol podrobený prísnym medicínskym kritériám.

Súčasťou prístrojového setu sú výhrevné lôžko zabezpečujúce tepelný komfort novorodenca, prístroj, ktorý lieči kyslíkom a veľkým prietokom zmiešaného vzduchu a fototerapeutická lampa. Tá je mimoriadne dôležitá, pretože umožňuje liečbu novorodeneckej žltačky.

Oba prístrojové sety pomáhajú liečiť najmenšie deti, ktoré tesne po narodení museli začať zápasiť s problémami.

,,Levická nemocnica ďakuje všetkým, ktorí rozhodli o dare pre naše neonatologické oddelenie. Vďaka tomuto rozhodnutiu majú novorodenci k dispozícií moderné prístrojové sety. Pozitívne vnímame a hodnotíme, ak spoločnosť Lidl v spolupráci s partnermi realizuje projekty súvisiace s najmenšími deťmi,“ uviedla poverená primárka novorodeneckého oddelenia MUDr. Zuzana Kopanicová.

Počas roka sa v nemocnici narodí takmer 1200 detí. Nemocnica Levice poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom v najväčšom okrese na Slovensku. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160 000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v celom Nitrianskom samosprávnom kraji.

Späť