Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica získala charitatívnym darom 30 lôžok

1.7.2019

Na štyroch oddeleniach Nemocnice Levice, člen skupiny AGEL, pribudlo 30 postelí. Nemocničné lôžka, ktoré nemocnica obdržala formou daru, znamenajú predovšetkým zvýšený komfort počas liečby a bezpečnosť pre pacientov. Mimo iného dokážu zlepšiť podmienky na prácu pre zdravotníckych pracovníkov.

Postele ktoré pribudli na neurologickom, pediatrickom, gynekologickom oddelení a oddelení dlhodobo chorých, predstavujú vyšší štandard nemocničných lôžok, svojou funkcionalitou spĺňajú predpoklady náročnejšej manipulácie s pacientom. Ich súčasťou sú kvalitné matrace, pohyblivé bočnice a ďalšie príslušenstvo.

Lôžka boli dovezené formou daru zo Švajčiarska, prostredníctvom Kresťanskej policajnej asociácie,  Cirkvi  bratskej, kaplnky Levice, a CPV Schweiz.  Vedenie levickej nemocnice si ich oficiálne prebralo počas osobného stretnutia so zástupcami charitatívnych organizácii v piatok 28. júna 2019.

Pôvodné postele, ktoré nahradili, rozdelili do skupín na základe stupňa opotrebovania. Jedny sa vyradili a budú zlikvidované. Ďalšia skupina lôžok bude v budúcnosti taktiež nahradená.

,,Chceme poďakovať priateľom z Kresťanskej policajnej asociácie za ich angažovaný čin z ich vlastnej iniciatívy. Ďakujeme aj darcom z CPV Schweiz a veríme v ďalšiu spoluprácu ako aj všetkým, ktorí k úspešnosti akcie akokoľvek prispeli. Ide o časť mozaiky k zvyšovaniu komfortu pacientov našej nemocnice,“ povedal Anton Hanušín, riaditeľ Nemocnice Levice.

Nemocnica Levice poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom v najväčšom okrese na Slovensku. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160 000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v celom Nitrianskom samosprávnom kraji. Levická nemocnica prevádzkuje 21 ambulancií a desať lôžkových oddelení. Jej súčasť tvorí aj Dom ošetrovateľskej starostlivosti.

Späť