Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica urgentne potrebuje najvzácnejšiu tekutinu

31.3.2020

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, potrebuje vo zvýšenej miere najvzácnejšiu tekutinu – krv. Darcovia sú naďalej na Hematologicko-transfúziologickom oddelení vítaní, prísnejšie pravidlá však neobišli ani túto oblasť zdravotníctva. Momentálne platia pri každom odbere krvi mimoriadne opatrenia.

Na Hematologicko-transfúziologickom oddelení v levickej  nemocnici aj naďalej platí, že sa odbery konajú každý utorok od 7,00 hod. do 11,00 hod. ,,Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu sme museli prijať viacero opatrení, jedným z nich je, že žiadame darcov o telefonické ohlásenie záujmu o odber,“ vysvetľuje primár tohto oddelenia MUDr. Jozef Varga. Záujemcovia sa môžu hlásiť tel. číslach 036/6312 804 alebo 036/6379 496, od pondelka do piatku v čase od 7.00 do 15.00 hod. ,,Následne bude darca objednaný na konkrétny termín. Pristúpili sme k tomu z dôvodu, aby sa predišlo zhromažďovaniu väčšieho počtu osôb na odbernom  mieste.  Do priestorov  oddelenia je možný vstup len s ochrannými prostriedkami, teda s ochranným rúškom a rukavicami,“ hovorí MUDr. Jozef Varga.

Pre darcov platí, že posledných 14 dní nemohli byť v zahraničí, nemohli byť v kontakte s osobou, ktorá bola v zahraničí alebo osobou, ktorá má prejavy respiračného ochorenia a darca zároveň nemôže mať telesnú teplotu nad 36,9°C. Zároveň darcovia nemôžu mať posledných 14 dní prejavy respiračného ochorenia, resp. telesnú teplotu nad 36,9°C.

Vstup na Hematologicko-transfúziologické oddelenie je  možný hlavným vstupom do budovy polikliniky od 6,30 hod., kde bude vykonaná vstupná triáž, teda triedenie pacientov, kde sa realizuje meranie telesnej teploty a vyplnenie dotazníka o prípadnej cestovateľskej anamnéze pacienta.  Na samotnom oddelení je potrebné vstupný filter z dôvodu bezpečnosti tak darcov, ako aj zamestnancov nemocnice zrealizovať znovu.

Darovanie krvi sa uskutočnilo aj dnes, 31. marca, a zúčastnilo sa ho 63 darcov. Celková potreba darcov po prepuknutí pandémie koronavírusu klesla v Nemocnici Levice o 26 %. Od začiatku roka prišlo darovať krv 472 darcov.

Späť