Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica má desať nových monitorov dychu

14.4.2020

Novorodenecké oddelenie Nemocnice Levice, člen skupiny AGEL SK, dostalo od Nadácie Križovatka desať monitorov dychu. Tie pomôžu v boji proti syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktorý je dnes strašiakom mnohých rodičov, ale aj zdravotníkov v nemocniciach.

Monitor dychu BabySense je historicky prvým výrobkom na svete tohto druhu. Počas 30-tich rokov svojej existencie prešiel mnohými úpravami a je neustále modernizovaný tak, aby spĺňal náročné klinické skúšky. Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv je registrovaný ako zdravotnícka pomôcka.

Monitory dychu spolu so 16-timi balíkmi plienok odovzdala nadácia primárke MUDr. Zuzane Kopanicovej. ,,Tento nezištný dar si mimoriadne vážime a na našom oddelení nám bude veľkou pomocou. Monitor dychu stráži zástavu dychu a akékoľvek nepravidelnosti dychu dieťaťa, okamžite tiež spustí alarm, aby privolal pomoc personálu, ktorý môže v prípade potreby včas poskytnúť dieťaťu prvú pomoc,“ hovorí poverená primárka novorodeneckého oddelenia Nemocnice Levice MUDr. Zuzana Kopanicová.

Monitor dychu je elektronický prístroj, ktorý zachytáva dych dieťaťa. V prípade, že monitor zaznamená problém, hlasným pípaním upozorní rodičov alebo personál.

Na levickom novorodeneckom oddelení sa starajú o takmer 1100 bábätiek ročne a v mesiacoch marec a apríl sa doteraz narodilo 104 bábätiek. 

Späť