Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica Levice má dva nové EKG prístroje

27.4.2020

Oddelenie vnútorného lekárstva v Nemocnici Levice, člen skupiny AGEL, má od tohto týždňa novinku – dva inovatívne EKG prístroje. Tie prispejú k skvalitneniu zdravotnej starostlivosti o pacienta.

EKG, teda elektrokardiografia, je základnou metódou vyšetrovania v kardiológii. Lekársky prístroj EKG pomocou elektród, ktoré sa umiestnia na telo pacienta, meria elektrickú aktivitu srdca. Prístroj EKG je na Oddelení vnútorného lekárstva využívaný denne, preto si dva nové prístroje poochvaľujú. ,,Napriek tomu, že tento prístroj nepatrí k najmodernejším medicínskym vynálezom, stále predstavuje zlatý štandard pri diagnostike pacientov s kardiálnym ochorením a pri skúsenom oku internistu pomáha denne pri záchrane miliónov životov na celom svete. Vysoká kvalita a jednoduchá obsluha týchto prístrojov sú unikátnym pomocníkom v našej každodennej praxi,“ hovorí primár tohoto oddelenia MUDr. Maksym Saienko. Podľa jeho slov tieto inovatívne EKG prístroje mimoriadne prispeli k zefektívneniu manažmentu pacientov na ich pracovisku.

Oddelenie vnútorného lekárstva má 48 lôžok a EKG prístroje používajú približne 35 krát denne. 

Späť