Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica potrebuje najvzácnejšiu tekutinu

11.6.2020

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, potrebuje vo zvýšenej miere najvzácnejšiu tekutinu – krv. Darcovia sú naďalej na Hematologicko-transfúziologickom oddelení vítaní, prísnejšie pravidlá však neobišli ani túto oblasť zdravotníctva. Momentálne platia pri každom odbere krvi mimoriadne opatrenia a odbery sa uskutočňujú každý utorok.

,,Tento rok sa v našej nemocnici uskutočnilo sa viac ako 22 darovaní krvi. Počas pandémie sme mali dostatok darcov krvi, zložitejšia situácia nastáva v tomto období, keď sa už robí plánovaná operatíva, ku ktorej pribudli aj odložené operačné výkony a taktiež pribúdajú internistickí pacienti,“ vysvetľuje primár oddelenia MUDr. Jozef Varga. Krv, ktorú darcom odoberú, musí byť v 14-dňovej karanténe a až po tomto období je možné ju použiť. ,,Každého jedného darcu si veľmi vážime, ceníme si ich pomoc, pretože krv je v zdravotníctve nenahraditeľná. V našej bohatej databáze máme darcov krvi, ktorí darovali aj viac ako 100-krát. Zamestnanci Nemocnice Levice tiež pravidelne darujú krv a ich počet nám stúpa, za čo im patrí všetkým veľká vďaka,“ hovorí primár.

14. júna si pripomíname Svetový deň darcov krvi, je oslavou dobrovoľných darcov, ktorí nezištne a v mnohých prípadoch aj pravidelne darúvajú najvzácnejšiu tekutinu. Cieľom je tiež upozorniť na dôležitosť a obrovskú potrebu darcovstva krvi.

Späť