Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici sa narodilo už 500. dieťatko

26.6.2020

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, dnes privítala päťsté bábätko, narodené na tamojšom Gynekologicko-pôrodníckom oddelení v roku 2020. Malý Viliam sa narodil 31-ročnej mamičke Lenke z Podlužian dnes krátko po 5-tej ráno, obaja sú zdraví a spokojní.

Malý Vilko sa narodil s mierami 3100 gramov a 49 centimetrov. ,,Mamička s bábätkom sa majú dobre, pôrod bol rýchly a bez komplikácií,“ hovorí primár gynekologického oddelenia a námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Gabriel Mančík. Na prvý prírastok sa všetci v rodine veľmi tešili.

Nemocnica Levice je so svojim Gynekologicko-pôrodníckym oddelením stále populárnejšia a rok čo rok tu stúpa počet narodených bábätiek. V uplynulom roku sa tu narodilo 1088 bábätiek. ,,Priemerný vek našich rodičiek v našom regióne tak, ako na celom Slovensku, stúpol, v súčasnosti sa pohybuje na hranici 28-29 rokov,“ hovorí primár. MUDr. Mančík.  Mamičky, ktoré sa rozhodli zvoliť si Nemocnicu Levice za miesto, kde privedú na svet svojich potomkov, si pochvaľujú najmä prístup  lekárov i sestier a tiež  možnosť byť po pôrode na nadštandardne vybavenej izbe.

Späť