Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická pôrodnica má dva nové monitory

18.9.2020

Vzhľadom na stúpajúci počet pôrodov v Nemocnici AGEL Levice zvyšuje Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie neustále kvalitu zdravotnej starostlivosti, tentokrát na oddelenie pribudli dva nové CTG prístroje, ktoré mnohé budúce mamičky poznajú pod pojmom ,,pásy“.

CTG prístroje, takzvané kardiotokografy, sú špičkové moderné ultrazvukové prístroje, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou levickej pôrodnice. ,,Slúžia na monitorovanie plodu ako takého v poslednom štádiu tehotnosti a najmä v priebehu pôrodu. Prístroje sledujú ozvy srdca plodu, činnosť maternice a pohybovú aktivitu plodu. Tieto monitory prispeli tiež k skvalitneniu zdravotnej starostlivosti pre budúce mamičky, ktoré sa rozhodnú priviesť dieťatko na svet v našej pôrodnici,“ hovorí primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia MUDr. Gabriel Mančík, MBA.

Pre pacientky a ich bábätká sa plánujú na tomto oddelení aj novinky. ,,Momentálne prebieha rekonštrukcia izieb pre pacientky a ,,šestonedieľky“ a tento rok je naplánovaná aj rekonštrukcia pôrodného traktu s vytvorením nových pôrodných boxov,“ vysvetľuje primár MUDr. Gabriel Mančík, MBA.

Na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení prebiehajú aj predpôrodné kurzy, ktoré pomôžu nastávajúcim mamičkám sa na túto udalosť pripraviť. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu stagnovali, avšak nemocnica ich opäť rozbieha. Prihlásiť sa je možné na telefónnom čísle 036 6379 158 u sestry p. Fábryovej. 

Späť