Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici dnes oslavuje takmer 90 lekárov ,,svoj deň“

1.10.2020

Sú tu pre nás vtedy, keď sme chorí a je nám najťažšie. Obetavo sa o nás starajú a robia všetko možné aj nemožné, aby nám, pacientom, pomohli a aby nám uľavili. Ich práca je mimoriadne náročná, vyžaduje si stopercentné sústredenie, profesionalitu, ale aj veľkú mieru ľudskosti. Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. V Nemocnici AGEL Levice pracuje 86 lekárov, ktorí sa denne starajú o to najdôležitejšie, čo máme – o naše zdravie.

V levickej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť pre takmer 160-tisíc obyvateľov spádovej oblasti. Celkovo tu pracuje 86 lekárov, z toho 48 žien a 38 mužov. ,,Niektorí z nich u nás pracujú aj desiatky rokov, najdlhšie je to pán doktor, ktorý je u nás 35 rokov. Tento rok sme rozšírili svoj tím o 13 nových posíl,“ hovorí riaditeľ nemocnice MUDr. Ján Belanský, MPH.

Pracovať ako lekár a denne zachraňovať životy si vybral doktor Viktor Shekter, zástupca primára na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. ,,Medicína je komplexná veda, ktorá zahŕňa v sebe nielen prieskum etiológii, patogenézy, diagnostiky a liečby chorôb, ale obsahuje aj duchovnú stránku, individuálny prístup ku každému pacientovi a dáva nádej v najzúfalejších a zložitých prípadoch. Vyrastal som v rodine,  kde je moja mama lekárka, starý otec bol tiež lekárom a stará mama bola zdravotná sestrička. Často sa doma riešili  zaujímavé   diagnostické a liečebné postupy a vždy  ma   tešilo, s akou radosťou sa hovorilo   o úspešnom víťazstve nad chorobou.   Pravdepodobne táto domáca lekárska atmosféra mi bola  vzorom a podnetom ísť po stopách mne blízkych  ľuďoch - stať sa lekárom,“ vysvetľuje svoju motiváciu stať sa lekárom. Jeho kolegyňa MUDr. Ivana Francová, lekárka na oddelení gynekológie a pôrodníctva, mala vo výbere povolania tiež jasno. ,,Už počas štúdia medicíny som inklinovala k chirurgickým odborom, keď som vo voľnom čase chodila s nadšením sledovať operatívu na rôznych pracoviskách v Bratislave. Až v priebehu stáží na gynekologicko-pôrodníckych oddeleniach som zistila, že je to odbor, v ktorom chcem pôsobiť a kariérne sa rozvíjať. Som hrdá, že pôsobím v Nemocnici AGEL Levice pod vedením MUDr. Gabriela Mančíka, MBA,  ktorý je kvalifikovaným odborníkom v danom odbore s rokmi praxe s chuťou venovať sa mladým lekárom,“ hovorí MUDr. Francová o svojom vzťahu k medicíne.

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem. 

Späť