Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Moderné prístroje pomáhajú zachrániť tých najbezbrannejších

5.10.2020

Pomáhajú lekárom v boji o záchranu života tých najmenších. Na Pediatrickom oddelení Nemocnice AGEL Levice majú lekári k dispozícii modernú resuscitačnú jednotku. Nemocnica ho dostala v rámci dlhoročnej spolupráce so spoločnosťou LIDL Slovenská republika.

Život prináša nevyspytateľné situácie a v okamihoch príchodu na svet sú tí najmenší najzraniteľnejší. Hoci lekári vždy robia všetko pre záchranu novonarodených bábätiek, moderná technika im výrazne pomáha, aby komplikované prípady mali šťastný koniec. ,,Resuscitačné lôžka všeobecne slúžia na resuscitáciu novorodenca po pôrode na pôrodnej sále. Zabezpečujú teplotný komfort a pomocou pridruženého prístroja s pozitívnym pretlakom, zmiešavačom kyslíka  a vzduchu slúžia na samotnú resuscitáciu – podávanie umelého dýchania,“ vysvetľuje zástupkyňa primárky na Oddelení pediatrie MUDr. Zuzana Kopanicová. Tento konkrétny prístroj je mobilný, slúži na resuscitáciu, prípadne na ošetrovanie novorodenca v blízkosti matkinho lôžka. ,,Prístroj sme vďaka vyhrievanej podložke a mobilnosti využili aj v improvizovanej COVID 19 pôrodnej sále, kde malo slúžiť na prvotné ošetrenie novorodenca pri pôrode COVID 19 suspektnej, prípadne pozitívnej pacientky. Keďže tieto priestory musia byť aktuálne vždy k dispozícii, toto lôžko je pripravené pre takýto prípad. Našťastie sme ho zatiaľ nemuseli použiť.

Levická pôrodnica sa v posledných rokoch stala vyhľadávanou a mamičky sme s radostným očakávaním prichádzajú porodiť svoje bábätká. Dôkazom toho sú aj konkrétne čísla. ,,Tento rok sa nám za deväť mesiacov narodilo 832 detí, čo je takmer o 20 viac ako v rovnakom období za vlaňajšok“, uviedla MUDr. Kopanicová.

Vďaka spolupráci so spoločnosťou LIDL bolo v šiestich nemocniciach  zdravotníckej skupiny AGEL na Slovensku darovaných šesť prístrojov v celkovej hodnote 75 000 EUR.

Späť