Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici komplexne vyšetrili 65 malých futbalistov

13.10.2020

Tri dni, 65 malých športovcov, špecializované vyšetrenia a odborníci z Detského oddelenia Nemocnice AGEL Levice a Nemocnice AGEL Levoča. V priebehu uplynulých dní sa na základe spolupráce s nemocnicami realizovalo odborné vyšetrenie zdravotného stavu malých futbalistov zo športového klubu FK Slovan Levice.

,,Pred vyšetrením každého malého pacienta vypísal zákonný zástupca dieťaťa dotazník športovca pre zistenie možných ochorení srdca s vysokým rizikom náhlej srdcovej smrti podľa Lausannského protokolu MOV z roku 2004, ako aj športovú anamnézu,“ vysvetľuje námestníčka riaditeľa pre úsek ošetrovateľstva PhDr. Helena Dudášová  MHA, MPH.

,,Športovcom sme vypočítali BMI index, zmerali krvný tlak, absolvovali EKG a potom somatické vyšetrenie so záverečným zhodnotením zdravotného stavu a odporúčaním športovej záťaže. Niektorí z nich absolvujú ešte kardiologické vyšetrenie,“ dodáva primárka Fyziatricko-rehabilitačného oddelenia Nemocnice AGEL Levoča MUDr. Ingrid Dzurňáková, MBA, ktorá na projekte v Leviciach spolupracovala.

Na základe výsledkov vyšetrení bola záverečná správa odovzdaná rodičom, originál je archivovaný na ambulancii športovej medicíny v Levoči a zoznam športovcov, ktorí sú schopní športovej záťaže, bude odoslaný športovému klubu. Celkovo možno konštatovať, že zdravotný stav drvivej väčšiny malých športovcov je veľmi dobrý,  je medzi nimi mnoho športových talentov.

Späť