Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Detské oddelenie v levickej nemocnici má novú primárku

14.10.2020

Pediatrické oddelenie Nemocnice AGEL Levice má novú primárku. Je ňou MUDr. Kristína Apostolov, ktorá má v tomto odbore dlhoročné skúsenosti. Rozhodla sa zúročiť ich práve v levickej nemocnici a pediatrické oddelenie si zobrať ,,pod svoje krídla“.

Medicíne sa MUDr.  Kristína Apostolov chcela venovať už od malička, obaja rodičia sú lekári a k pediatrii ju inšpirovala fakulta, na ktorej študovala. Jej predchádzajúcim pracoviskom bola Jednotka intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti Detská klinika Fakultnej nemocnice Hradec Králové. Premyslené má už aj plány do budúcnosti. ,,Moje plány sú vytvoriť dobré detské oddelenie, kde malí pacienti s rodičmi budú chodiť radi a vracať sa. Taktiež by som chcela zvyšovať vzdelanie lekárov,“ hovorí nová primárka. Svoju prácu má rada, avšak podľa jej slov sú okrem pekných momentov aj ťažké situácie. ,,Najkrajšie na našom oddelení sú usmiate deti odchádzajúce domov. Naopak najťažšia je informovanosť rodičov o nepriaznivom vývoji klinického stavu alebo prognóze,“ vysvetľuje.

Oddelenie pediatrie je umiestnené v gynekologicko-pôrodníckom pavilóne. Spádovú oblasť Nemocnice AGEL Levice tvorí viac ako 160 000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v Nitrianskom kraji. 

Späť