Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici otestovali počas víkendu 1215 ľudí. Výborná organizácia, únava, ale i ochota a profesionálny prístup zdravotníkov

2.11.2020

Nemocnica AGEL Levice sa počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky 1215 testovaným, z nich 12 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných. Ďalších 25 zdravotníkov a 2 dobrovoľníci podali pomocnú ruku ako členovia odberových tímov v meste.

,,V našom mobilnom odbernom mieste sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ktorí práve neboli v službe, ako aj príbuzní našich zamestnancov. Organizovali sme aj platené PCR testy,“ hovorí riaditeľ nemocnice  Ján Belanský. Všetko prebiehalo pokojne, akcia bola veľmi dobre zorganizovaná. Priamo v nemocnici podstúpili testovanie aj všetci pacienti, ktorým to zdravotný stav umožňoval. ,,Je potešiteľné, že sme zaznamenali len 12 pozitívnych prípadov.“ uviedol riaditeľ nemocnice.

Okrem toho nemocnica aktuálne eviduje 15 pozitívnych pacientov, z nich zatiaľ nikto nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pozitívnych je celkovo 15 zamestnancov. 

,,Rád by som úprimne poďakoval všetkým zamestnancom nemocnice za ich víkendové nasadenie, ochotu, trpezlivosť a vytrvalosť počas náročného testovania, skvelú organizáciu, logistiku a zabezpečenie dostatočného množstva osobných ochranných prostriedkov, a taktiež pracovníkom kuchyne za zabezpečenie občerstvenia pre všetkých zúčastnených zamestnancov. Napriek únave nechýbal mnohým na tvárach úsmev, aj keď pod rúškami či štítmi sa dal skôr vyčítať z očí a hlasu,“ dodal Ján Belanský.

Späť