Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Bábätká v levickej pôrodnici stráži 6 nových monitorov dychu

4.11.2020

Vzhľadom na stúpajúci počet pôrodov v Nemocnici AGEL Levice zvyšuje Pediatrické oddelenie kvalitu zdravotnej starostlivosti poskytovanú mamičkám. Tentokrát na oddelenie pribudlo 6 nových monitorov dychu, ktoré levickej nemocnici v rámci spolupráce venovala Nadácia Križovatka.

Monitory dychu pomôžu v boji proti syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktorý je dnes strašiakom mnohých rodičov, ale aj zdravotníkov v nemocniciach.  Monitor dychu BabySense je historicky prvým výrobkom na svete tohto druhu. Počas 30-tich rokov svojej existencie prešiel mnohými úpravami a je neustále modernizovaný tak, aby spĺňal náročné klinické skúšky. Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv je registrovaný ako zdravotnícka pomôcka.

Monitory dychu venovala levickej nemocnici Nadácia Križovatka. ,,Tento dar si mimoriadne vážime. Veľkou výhodou je, že ak sa namerajú akékoľvek nepravidelnosti dychu dieťaťa, okamžite spustí alarm, aby privolal pomoc personálu. Ten poskytne bábätku prvú pomoc,“ hovorí vedúca sestra pediatrického oddelenia Mgr. Katarína Strošková. Pre mamičky je v levickej pôrodnici možnosť si monitor dychu aj  požičať domov. ,,Monitory máme na pediatrickom a neonatologickom oddelení, no zároveň majú mamičky možnosť vypožičať si apnoe monitor po prepustení z nemocnice aj domov. Spolupracujeme s nadáciou Križovatka, prostredníctvom ktorej ich zapožičiavame. Všetko potrebné si mamičky môžu vybaviť priamo na oddelení s personálom nemocnice, ktorý poskytne potrebné inštrukcie a pripraví zmluvu. Minimálna doba na zapožičanie je pol roka za 36 €, čo je z medicínskeho pohľadu najdôležitejšie obdobie na sledovanie bábätka,“ dodáva vedúca sestra.

Na levickom novorodeneckom oddelení sa starajú o takmer 1100 bábätiek ročne a tento rok sa tam narodilo doposiaľ 922 bábätiek.  

Späť