Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Nemocnica AGEL Levice zmobilizovala všetky svoje sily, aby pandémia koronavísu do najmenej zasiahla do jej chodu

6.11.2020

Nemocnica AGEL Levice eviduje k dnešnému dňu 19 zamestnancov s koronavírusom COVID-19, ďalších 20 zamestnancov je z preventívnych dôvodov v karanténe. Napriek uvedeným číslam vedenie nemocnice robí všetko preto, aby sa táto skutočnosť čo najmenej odrazila na chode nemocnice. Obmedzená nateraz bola plánovaná operatíva, činnosť gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia je plne zachovaná, niektoré ambulancie sú v obmedzenom režime (tuberkulóznych a respiračných chorôb, gastroenterologická) iné fungujú v plnom režime (fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, pediatria, ortopédia, traumatológia). V celej nemocnici platí prísny zákaz návštev.

,,K dnešnému dňu evidujeme celkovo 39 zamestnancov, s ktorými kvôli pozitívnemu testu na koronavírus, alebo nariadenej karanténe nemôžeme počítať,“ vysvetľuje riaditeľ nemocnice Ján Belanský s tým, že si takýto výpadok ľudí nepamätá. Aby nemocnica mohla adekvátne fungovať, zmobilizovala všetky sily a prostriedky a vedenie rozhodlo o viacerých dočasných zmenách. ,,Žiadne z oddelení sme nezatvorili, na niektorých poskytujeme len neodkladnú zdravotnú starostlivosť a neodkladnú operatívu, plánované operácie musia počkať. Bez výraznejších obmedzení funguje gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, interné oddelenie, neurológia, pediatria, rádiodiagnostika, oddelenie klinickej biochémie, hematologicko-transfuziologické oddelenie. V celej nemocnici sa dodržujú  prísne protiepidemiologické opatrenia, všetci zdravotnícki pracovníci majú k dispozícii dostatok ochranných osobných pracovných pomôcok.

,,Vzhľadom na nárast covid pozitívnych pacientov, ktorých je k dnešnému dňu 13 na bežnom lôžku a 6 na JIS, z toho jeden na umelej pľúcnej ventilácii, sme pristúpili k vytvorenia tzv. covid červeného pracoviska OAIM spoločného  s JIS. V rámci nemocnice máme vytvorené aj samostatné červené a biele intenzivistické tímy,“ vysvetľuje riaditeľ nemocnice.

Rád by som poďakoval všetkým kolegom, lekárom, sestrám, zdravotníckym aj nezdravotníckym kolegom, ako odhodlane, s maximálnym nasadením a pochopením zvládajú túto situáciu. Život a zdravie našich pacientov je pre nás prvoradé, dodal J. Belanský.

Späť