Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Počas druhého víkendového testovania otestovali v levočskej nemocnici 1645 ľudí

9.11.2020

Nemocnica AGEL Levoča sa aj počas druhého víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19. V priebehu piatka a soboty odobrali zdravotníci vzorky 1645 testovaným, z nich 20 bolo pozitívnych. Nemocnica testovala všetkých pacientov, svojich zamestnancov a ich príbuzných.

Jednotlivé oddelenia si otestovali svojich zamestnancov, ich rodinných príslušníkov a pacientov, ktorým to umožňoval zdravotný stav. Dohromady bolo zriadených dvanásť odberných miest, pričom niektoré z nich svoje testovanie absolvovali už v piatok. „Odberné miesta mali vytvorené podmienky na testovanie našich zamestnancov, ktorí práve neboli v službe, ich rodinných príslušníkov, a taktiež pacientov,“ hovorí riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

„Priebeh testovania bol pokojný. Po skúsenostiach z minulotýždňového testovania bola organizácia jednoduchšia. To však nič nemení na neustálom profesionálnom prístupe zdravotníkov a ich ochote na participovaní napriek stúpajúcej únave. Všetci dali do testovania obrovskú mieru trpezlivosti a profesionality,“ hodnotí námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Beáta Ružbacká, MPH, ktorá testovanie v nemocnici organizačne zastrešovala spoločne s vedúcimi sestrami jednotlivých oddelení a zmobilizovala aj ostatných zdravotníkov.

Okrem víkendového testovania nemocnica aktuálne eviduje 27 pozitívnych pacientov, z nich 3 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie.

Späť