Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici začali s očkovaním proti koronavírusu COVID-19

7.1.2021

Nemocnica AGEL Levice od dnešného dňa začala s očkovaním proti koronavírusu COVID-19. Za dva dni absolvuje očkovanie takmer 500 zamestnancov nemocnice. Následne bude nemocnica poskytovať možnosť dať sa zaočkovať aj širokej verejnosti, keďže sa stala jedným z 25 vakcinačných centier na Slovensku

Krátko pred 9 hodinou ráno sa začalo očkovať proti vírusu COVID19. Postupne absolvovalo očkovanie v priebehu štvrtka celkovo 200 zdravotníkov levickej nemocnice.

Očkovanie proti koronavírusu COVID-19 je dobrovoľné, bezplatné a takmer bezbolestné. ,,Očkovať sa môže dať záujemca po dovŕšení veku 18 rokov. Očkovanie nemôžu absolvovať tehotné ženy a ľudia, ktorí prekonali ťažký anafylaktický šok,“ vysvetlil MUDr. Gabriel Mančík, MBA, námestník riaditeľa pre úsek LPS. Očkovanie má dve fázy. Po prvom očkovaní je potrebné sa dať preočkovať po 21 dňoch. ,,Podľa vyjadrenia odborníkov by odolnosť voči koronavírusu po očkovaní mala vydržať približne rok,“ dodal lekár.

Levice sa od pondelka, 11. januára stanú aj očkovacím centrom pre verejnosť, avšak všetko závisí od dodávok vakcín z MZ SR ,,K dispozícii budú tri ambulancie, verejnosť sa však musí najprv zaregistrovať a objednať cez webový portál korona.gov.sk. Očkovanie pre verejnosť sa bude realizovať na bývalom oddelení otorinolaryngológie našej nemocnice. Som veľmi rád, že sme sa stali vakcinačným centrom a prispejeme tak k zlepšeniu celkovej pandemickej situácie v regióne. Rád by som vyzval občanov, aby zvážili možnosť a prišli sa k nám zaočkovať, pravda je, že musíme mať dostatok očkovacej vakcíny, ktorú prideľuje MZ SR,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský.

,,Aktuálne máme v našej nemocnici reprofilizovaných 59 lôžok, 3 lôžkové jednotky, k dnešnému dňu poskytujeme starostlivosť o 37 covidových pacientov, z toho siedmi sú na umelej pľúcnej ventilácii,“ dodal riaditeľ. Nemocnica eviduje aj 87 zamestnancov na PN, z toho 47 bolo pozitívne testovaných na koronavírus.

Späť