Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej pôrodnici sa v uplynulom roku narodilo viac ako 1000 bábätiek

8.1.2021

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Nemocnici AGEL Levice je stále viac vyhľadávaným miestom, kde mamičky zo širokého okolia privádzajú svoje deti na svet. Dôkazom toho je, že aj napriek šíriacej sa epidémii, sa tu minulý rok narodilo 1077 detičiek.

,,V roku 2020 sme na našom oddelení privítali viac ako 1000 novorodencov. Dôveru mamičiek v našu  pôrodnicu neovplyvnila ani prebiehajúca rekonštrukcia a  modernizácia izieb pre pacientky a ani pandémia  ochorenia COVID-19,“ hovorí  Eva Moravská, vedúca sestra na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice AGEL Levice. V minulom roku sa v levickej nemocnici narodili  dvoje dvojičky. Z celkového počtu narodených detí prevažujú dievčatká, ktorých bolo 551, chlapcov bolo 526. V roku 2019 sa narodilo 1094 bábätiek, z toho 8 dvojičiek.

Pre pacientky a ich bábätká sa plánujú na tomto oddelení aj novinky. ,,Momentálne sa ukončuje rekonštrukcia nadštandardných  izieb pre pacientky  gynekológie a šestonedelia a   naplánovaná je  rekonštrukcia pôrodného traktu s vytvorením nových pôrodných boxov, pre  popôrodnú  starostlivosť o novorodencov sme modernizovali  prevádzku neonatologického  oddelenia. Ďalšou novinkou je  napríklad podávanie ropivakainu na tlmenie bolesti po cisárskom reze,“ vysvetľuje primár MUDr. Gabriel Mančík, MBA.

Na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení prebiehajú aj predpôrodné kurzy, ktoré pomôžu nastávajúcim mamičkám sa na túto udalosť pripraviť. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu stagnovali, avšak nemocnica ich opäť rozbieha. Prihlásiť sa je možné na telefónnom čísle 036 6379 631 u sestry p. Fábryovej.

Späť