Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Výstavbu nového urgentného príjmu v levickej nemocnici nezastavila ani pandémia

13.1.2021

V Nemocnici AGEL Levice pokračujú práce na úplne novom urgentnom príjme, ktorého výstavba sa začala v novembri v roku 2019. Jedna časť je už úplne dokončená, a to pracovisko centrálnej sterilizácie. Nové pracovisko urgentného príjmu by malo byť hotové už v máji tohto roka

Prebiehajúca pandémia koronavírusu ovplyvnila aj túto stavbu, no nebolo ju nutné našťastie pozastaviť, sklz už dodávateľ dobehol zintenzívnením prác. Stavba má mnohé na seba nadväzujúce činnosti. ,,Úplne dokončené je pracovisko centrálnej sterilizácie, v rámci tohto pracoviska je však stále potrebné rekonštruovať priestory súčasného CT pracoviska na zázemie pre centrálnu sterilizáciu. Prebiehajú tiež dokončovacie práce na zateplení pavilónu, taktiež prebiehajú práce na prízemí budúceho centrálneho urgentného príjmu. Realizujú sa rozvody inštalácii pre pracoviska CT, RTG a  mamografie,“ vysvetľuje Ing. Miloš Brtko, manažér prevádzkového odboru. Dokončujú sa murárske práce na realizácii priečok z plných pálených tehál v časti pracoviska CT, RTG a mamografie.  Stavbárov tiež čaká dokončenie práce všetkých profesií na budúcom centrálnom urgentnom príjme, ukončenie zateplenia južnej strany budovy, vybudovanie zázemia pre pracovisko centrálnej sterilizácie či vybudovanie príjazdovej komunikácie pre vozidlá RZP.

,,Vybudovanie nového urgentného príjmu zabezpečí pre pacientov aj personál vyššiu komplexnosť a lepšiu kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Sme veľmi radi, že ani situácia okolo pandémie výstavbu nezastavila a že už v polovici tohto roka bude urgentný príjem dokončený a pre pacientov k dispozícii,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDR. Ján Belanský, MPH.  

Projekt  zabezpečí vybudovanie nového spoločného urgentného príjmu, vybudovanie nového moderného diagnostického zázemia pre nemocnicu vrátane najmodernejších RTG, USG prístrojov, CT pracoviska  a bude zahŕňať aj rekonštrukcie v infraštruktúre  samotného pavilónu, v ktorom sa bude nové pracovisko urgentného príjmu  nachádzať.  V rámci nového spoločného urgentného príjmu bude vybudované aj zázemie pracovísk chirurgickej, internej a neurologickej ambulancie.

Projekt je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja z Operačného programu Integrovaný regionálny operačný program. Celkové finančné náklady predstavujú 7,1 milióna EUR, pričom 10% sa na financovaní bude podieľať Nemocnica AGEL Levice. Zhotoviteľom, ktorý vzišiel z výberového konania, je Združenie VHS-PS -  ADIFEX – FIDES - NEMOCNICA LEVICE.

Späť