Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

V levickej nemocnici pomáhajú zvládať pandemickú situáciu prví medici

15.2.2021

Potešujúcou správou pre Nemocnicu AGEL Levice je nielen ďalší pokles počtu zamestnancov s koronavírusom, ale aj pomoc piatich medikov, ktorí v rámci praxe prišli do nemocnice pomáhať. Hoci počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom celý týždeň neklesal pod 50, nemocnica vďaka organizačným zmenám, nasadeniu všetkých svojich síl a prostriedkov pandemickú situáciu zvláda.

„K dnešnému dňu evidujeme celkovo 46 pacientom s koronavírusom COVID-19. Ďalších 6 je vo vážnom stave, ktorý si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ vysvetlil aktuálnu situáciu riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. „Mimo výkonu práce máme z dôvodu COVID ochorenia celkovo 30 zamestnancov, sme radi, že v tomto smere sa nám podarilo zvládnuť naozaj kritickú situáciu spred pár týždňov,“  dodal J. Belanský.

Novinkou je aj pomoc mladých medikov. „V rámci povinnej praxe, ktorú mali absolvovať v lete, sa rozhodnutím Ministerstva zdravotníctva SR táto prax môže presunúť na skorší čas. V našej nemocnici nám prišla pomôcť pätica mladých medikov,“ informoval riaditeľ J. Belanský.

Nemocnica pokračuje aj v testovaní v mobilnom odberovom mieste. Za minulý týždeň vykonali 249 PCT testov, z nich 51 bolo pozitívnych a 1204 záujemcov absolvovalo antigénový test, z nich 145 si vypočulo pozitívny výsledok na koronavírus.

Nemocnica stále očkuje aj vybrané skupiny obyvateľov v zmysle usmernení Ministerstva zdravotníctva SR, na očkovanie sa každý záujemca musí vopred objednať na www.korona.gov.sk.

„Denne očkujeme cez 400 záujemcov, rozhodujúce je, aby bol dostatok vakcín,“ uviedol J. Belanský.

V nemocnici stále platia prísne protidepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, vykonávajú sa len akútne operácie. 

Späť