Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 36 6379 360
+421 36 6379 362

O nemocnici

Levická nemocnica tento týždeň zaočkuje 800 učiteľov

22.2.2021

Nemocnica AGEL Levice zaznamenala mierne zlepšenie vo vývoji pandémie koronavírusu aj čo sa týka počtu pacientov, aj zamestnancov, ktorým bolo potvrdené ochorenie COVID-19. Tento týždeň začne vo vakcinačnom centre očkovať učiteľov, celkovo by ich malo byť 800.

„K dnešnému dňu evidujeme celkovo 23 pacientov s koronavírusom COVID-19. Ďalší 6 sú vo vážnom stave, ktorý si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ vysvetlil aktuálnu situáciu riaditeľ Nemocnice AGEL Levice MUDr. Ján Belanský. Čo sa týka počtu pacientov, je to oproti minulému týždňu mierny pokles. Zdá sa, že kritické obdobie má nemocnica za sebou a podarilo sa jej ho zvládnuť. „Mimo výkonu práce máme z dôvodu COVID ochorenia celkovo 29 zamestnancov,“  dodal J. Belanský.

Nemocnica naďalej očkuje aj vybrané skupiny obyvateľov v zmysle usmernení Ministerstva zdravotníctva SR, na očkovanie sa každý záujemca musí vopred objednať na www.korona.gov.sk. Zároveň sa podieľa aj na vakcinácii učiteľov. „Tento týždeň by sme po dodaní vakcín AstraZeneca mali zaočkovať 800 pedagógov. Máme pripravené vakcinačné ambulancie, tímy, ako aj zorganizovanú celú logistiku,“ vysvetlil MUDr. Belanský.

Nemocnica pokračuje aj v testovaní v mobilnom odberovom mieste, kde je možné sa dať otestovať buď bezplatnými antigénovými alebo PCR testami. Za minulý týždeň nemocnica vykonala 230 PCR testov, z nich 65 bolo pozitívnych. Z 1195 antigénových testov malo koronavírus 37.

V nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, vykonávajú sa len akútne operácie.

Späť